Ekonomi Ve Tarım Paneli Eskişehir'de Yapıldı

CHP Eskişehir İl Başkanlığı ve Memleket Sevdalıları Derneği Eskişehir şubesinin düzenlemiş olduğu 'Türkiye Nereye Gidiyor'...

CHP Eskişehir İl Başkanlığı ve Memleket Sevdalıları Derneği Eskişehir şubesinin düzenlemiş olduğu 'Türkiye Nereye Gidiyor' toplantıları kapsamında 'Ekonomi ve Tarım' paneli düzenlendi.

Toplantı CHP Eskişehir Milletvekilleri Kazım Kurt ve Süheyl Batum, İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, parti mensupları ve vatandaşların yoğun ilgisi ile gerçekleşti. Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ın yazmış olduğu kitapların tanıtımının ve satışının da yapıldığı toplantı Ekonomi ve Tarım paneli ile devam etti.

Reklam
Reklam

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, başkanı olduğu panelin açılış konuşmasını da yaptı. Ataç, destek verdikleri toplantılardan bahsederek, "Türkiye'nin önemli gelişmelerinin tartışıldığı bu toplantılara belediye olarak destek vermeye devam edeceğiz. Tarım ve Ekonomi konusunda Türkiye'de birçok yasa çıktı. Pergel yasa ile bazı köyler belediyemize dahil edildi. Bu konuda daha çok kesime hizmet vermekten mutluyuz" dedi.

Bursa Milletvekili İlhan Demiröz de, tarımın önemine dikkat çekerek, "Tarım Türkiye için çok önemli bir gelir kaynağıdır. Köylüyü ve dolayısıyla halkı doyuran bir faktördür. Benim gözümde tarım eğitim ister, tarım beceri ister. 1927'de 13.6 milyon nüfus vardı ve yüzde 80'i köyde yaşamaktaydı. Ancak köyden kente göç ile bu oran tam terse döndü ve tarımda yetersizlik ortaya çıktı. Tarım'da eğitim ve destek ile bu oranın tekrar ülkeye yetecek kadar üretici bir seviyeye gelmesi mümkündür" diye konuştu. KDV ve ÖTV'nin de düşürülmesi gerektiğini savunan Demiröz, "KDV ve ÖTV düşürülerek çiftçiye destek olunmalıdır. Bu konu münasebetiyle Meclis'te gensoru önergesinde bulunacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Vatandaşların yoğun katılımıyla başlayan panel, konuşmaların uzunluğu ve anlatım şekli nedeniyle katılımcıların salonu erken boşaltmasıyla erken son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz