"Ekonomik büyümeden hakkımızı istiyoruz"

BALIKESİR (İHA) - Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu, "Ekonomik büyümeden hakkımızı istiyoruz. Bunu mutlaka alacağız" dedi.

Balıkesir'de temaslarda bulunan Başkan Koyuncu, düzenlediği basın toplantısında, "Bizler kamu çalışanlarına layık olmak için 15 Ağustos'ta mevcut siyasi idare ile toplu pazarlık masasına oturacağız. Biz, bunu toplu pazarlık masasından artık toplu sözleşme masasına dönüştürmek için çaba sarf ediyoruz. Hükümetin anayasamızın 90. maddesi ile kabul etmiş olduğu uluslararası sözleşmeler, bize Avrupa Birliği (AB) normlarında haklarımızın verilmesini gerektiriyor. 4688 sayılı yasa değiştirilerek, grev, toplu sözleşme ve siyaset hakkımızı istiyoruz" diye konuştu. 2005 yılındaki görüşmelerde çok fazla bir şey istemediklerini, Gayri Safi Milli Hasıla'dan (GSMH) memurların payına düşeni istediklerini hatırlatan Koyuncu, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Hükümet, 2006 yılı için hazırladığı ekonomik programında enflasyon hedefini yüzde 5 olarak belirlerken, memur maaşlarına bu doğrultuda yüzde 2.5 artı yüzde 2.5 zam yapmayı kararlaştırmıştır. 2006'nın ilk 6 ayı içinde memurlara verilen zam, artan enflasyon karşısında erimiş, memur maaşları reel olarak yüzde 1 oranında azalmıştır.

Bizim bu aldıklarımız nereye gitti? Daha ilk 5 ayda reel olarak yüzde 1, yıl sonuna kadar arada yüzde 7'lik bir kaybımız vardır. İşte 2007'nin başından itibaren 2006'daki hedeflenen ve yılın ortasındaki yüzde 7'lik bir fark oluşacaksa bu enflasyon farkı olmazsa olmazlarımızın bir diğerini oluşturacaktır. Biz, bazen şüpheye düşüyoruz. Acaba mevcut hükümetin uzmanları hesap mı bilmiyor, yoksa bizleri hep kandırmaya, iyi niyetimizi kullanmaya mı çalışıyorlar?"

"Bizler elbette ki devletimizi, milletimizi seviyoruz ve sahip çıkacağız" diyen Koyuncu, "Devletimiz olmadığında memurumuzun da var olamayacağı bilinci içerisindeyiz.

Ancak, 2 milyon 400 bin memurumuz bugün geçim sıkıntısı altında inim inim inlemekteyse onların vebalini almak zorundayız. Kamu-Sen'in talepleri 3 aşamadan oluşacaktır. Bunlar kısa, orta ve uzun vadede oluşacaktır. Kısa vadedeki taleplerimiz içerisinde mutlaka açlık sınırının altında çalışan memurlarımızın bu sınırdan kurtulması bulunmaktadır. Unutmayalım ki kamu çalışanlarının yüzde 9.4'ü, yaklaşık 230 bin memur, bugün açlık sınırının altında ücret almaktadır. 2 milyon 400 kamu çalışanına çok büyük görev düşüyor. Bizi yönetecek olanları iyi seçeceğiz. Toplu pazarlık masasına giderken hükümetin ekonomik istikrar, enflasyon hedeflemesi gibi mazeretlerini kabul etmeyeceğimizi ifade etmek istiyorum. Ekonomik büyümeden hakkımızı istiyoruz. Bunu mutlaka alacağız. Hükümeti adaletli olmaya davet etmek için, küresel güçlere birlikte karşı koymak için, mazlum milletimize yanında olduğunuzu göstermek için devletimize, milletimize, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmak için tüm kamu çalışanlarını 26 Ağustos günü Ankara'daki mitinge davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Genel Başkan Koyuncu, konuşmasının ardından ilden ayrılarak Manisa'ya hareket etti.