Ekonomiye ''Çıkrıkçılar Yokuşu'' yön veriyor

Ankara (AA)- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Banka Meclisi'nce dün akşam Başkan Vekilliği'ne getirilen Erdem Başçı da tıpkı çocukluk arkadaşı Devlet Bakanı Ali Babacan gibi esnaf ve tüccar bir aileden geliyor.

Kimya Yüksek Mühendisi olan ve Makina Kimya Endüstrisi Gazi Fişek Fabrikası Müdür Yardımcılığı görevinden 1983 yılında emekli olan Baba Ahmet Uğur Başçı, 23 yıldır Çıkrıkçılar Yokuşu'nda esnaflık yapıyor. Kendisine ait Öz-Me Ticaret'te kırtasiye, temizlik ve ambalaj malzemeleri satan Baba Ahmet Uğur Başçı'nın ikisi kız olmak üzere üç çocuğu var.

Reklam
Reklam

Kendisinin Öz-Me Ticaret'i 1983 yılında kurduğunu belirten Baba Başçı, bu yüzden oğlunun kendisi ile orada pek çalışma imkanı bulamadığını, sadece boş zamanlarında, satışların yoğun olduğu durumlarda ve kendisinden yardım istediğinde dükkana geldiğini anlattı.

Oğlunun iyi para hesabı yapıp yapmadığına ilişkin Başçı, "Bu işlere benim aklım Erdem'den daha çok erer. Ticaret işinde. Neden diyeceksiniz? O iktisatçı. Ama benim de babam tüccardı. Onun için benim bu ticaret işine biraz aklım iyi erer. Çünkü babam bana yazları yanında yardım ettirirdi. Ondan dolayı Erdem'in tecrübesi yok o kadar, o konularda" dedi. Oğlu Erdem Başçı ile Devlet Bakanı Ali Babacan'ın çocukluk arkadaşı olduğunu da söyleyen Baba Başçı, şu anda faaliyet gösterdiği
yerde daha önce Devlet Bakanı Ali Babacan'ın babasının dükkanın bulunduğunu belirtti. Baba Başçı, "onlar buradan ayrıldıktan sonra dükkanı ben kiraladım" dedi.

Başçı, Devlet Bakanı Ali Babacan ile oğlunun halen görüştüklerini kaydetti. Türkiye'nin şu anki ekonomik durumuyla ilgili de Başçı, "İyiye gidiyor gibi geliyor bana. Enflasyon diye bir şey yok. Ancak esnaf olarak biz ekonomideki bu iyileşmeyi hissetmiyoruz. Ama Türkiye bu şekilde ekonomisini düzeltiyor. Yoksa bizim durumumuz parlak değil. İşte görüyorsunuz 1,5 liralık bir satış yaptık. Siz bir saattir oturuyorsunuz. Esnaf aslında şikayetçi. Yeterince müşteri gelmiyor. Satış yok" dedi.

Reklam
Reklam