Ekranlarda sigara yasağı

Sigarayla Savaşanlar Vakfı (SSV) Başkanı Ubeyd Korbey, yıl sonunda çıkmasını bekledikleri Tütün Ürünleriyle Kontrol ve Mücadele Yasası'yla ekranlara sigara yasağının geleceğini söyledi.

Yürürlükte olan Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun'un uygulama açısından yeterli olmadığını belirten Korbey, en geç Ocak 2006'da çıkmasını bekledikleri yeni yasayla birlikte, paketlerin üstünde, Türkiye Atom Enerji Kurumu'nun önerisiyle radyoaktif tehlike işaretlerinin konulmasının mecburi olacağını ifade etti.

Reklam
Reklam

"Sigara görüntüyle bulaşır" diyen Korbey, özellikle medyanın sigara bağımlılığının kazanılmasında etkili bir güç olduğunu belirterek, "Yasayla, televizyonda yayımlanan her türlü programlarda, açık ve kapalı mekanda yapılan sahne gösterilerinde, rol gereği dahi olsa tütün ve tütün ürünleri kullanılamayacak" diye konuştu.

Daha önce çekilmiş dizi ve filmlerde böyle bir karenin olması durumunda ise o bölümün çıkartılacağını belirten Ubeyd Korbey, ulusal kanalların yayımladıkları her görüntü için Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) 50 bin YTL ceza ödeyeceğini bildirdi.