Eksen İl Temsilcisi Ergül Sırkıntı:

Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası (EKSEN) Kayseri İl Temsilcisi Ergül Sırkıntı, “Milli Eğitim Bakanlığı Fatih Projesi...

Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası (EKSEN) Kayseri İl Temsilcisi Ergül Sırkıntı, “Milli Eğitim Bakanlığı Fatih Projesi tanıtım filminde büyük hata var” dedi.

Sınkıntı, “Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce yönetmen Ersin Özel’e yaptırılan Fatih Projesi tanıtım filmi, milli eğitim ve milli tarihimiz açısından son derece büyük olumsuzluklar içermektedir” diye konuştu.

Sırtıntı, “Şu anda tüm öğrencilere izletilen, hizmet içi eğitim faaliyeti kapsamında bütün öğretmenlerin beğenisine sunulan bu filmde rol oynayan çocuk Fatih Sultan Mehmet’le karşılaşınca yutkunuyor ve korkuyor” ifadesinde bulundu.

Reklam
Reklam

Sırkıntı, “Çocuklarda sanki Fatih Sultan Mehmet Han korkunç, korkulacak birisiymiş gibi bir izlenim veriyor. Bu durum çocukların ruh sağlığını ve tarihteki Türk liderlerine karşı tutum ve davranışlarını olumsuz etkileyebilir.

Filmde bir diğer olumsuzluk ve en büyük hata ise Fatihin hemen arkasında yer alan iki korumasının (komutan) başlarına giydikleri ne olduğu tam olarak anlaşılmayan ve Osmanlı tarihinde hiçbir askerin giymediği üzerinde Haç işareti olan başlık Fatih dönemiyle hiç uyumlu değil. Film boyunca bu haç işareti sürekli öğrencilerin gözleri önünde ekrandadır. Osmanlılar kıyafetlerde hep Hilal’i kullanmıştı. Ama filmde hilalden eser yok. Sanki bir mesaj verircesine başında haç işareti olan askerin ekranda sürekli yer alması çocukların ruh sağlığı, tarihi doğru öğrenme ve tarihsel gerçekler açısından uygun değildir.

EKSEN olarak yetkilileri göreve davet ediyoruz. İlgili filmin derhal bütün eğitim kurumlarında bir materyal olarak kullanılmasının sona erdirilmesi, İnternet ortamında yer alan ilgili filme ait bütün video ve görsellerin kaldırılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz