“Eksen kayması” eleştirilerine tepki

Dışişleri Bakanlığı, Başbakan Erdoğan’ın İran ziyareti nedeniyle yapılan eleştirilere katılmadıklarını belirterek “herhangi bir eksen kayması yoktur” dedi.

ANKARA(ANKA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İran ziyareti nedeniyle yapılan eleştirilere Dışişleri Bakanlığı’ndan yanıt geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin, eleştirilere katılmadıklarını belirterek “Herhangi bir eksen kayması yoktur” şeklinde konuştu.

Sözcü Özügergin, Bakanlıkta düzenlenen olağan basın bilgilendirme toplantısında Başbakan Erdoğan’ın İran ziyaretine ilişkin olarak yapılan “eksen kayması” yorumları da değerlendirdi. “Biz bu eleştirilere katılmıyoruz. Türkiye’nin ekseni belli” diyen Sözcü, insanların soguk savaş zihniyetinden kurtulması gerektiğini de vurguladı.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin hiç kimseye karşı hareket etmediğinin de altını çizen Özügergin, “Tabii ki komşularımızla en yakın ilişki kuracağız, bundan daha doğal ne olabilir?” dedi. Özügergin, “Herhangi bir eksen kayması söz konusu değil” sözlerine ekledi. (ANKA)