Eksi 7 Derecede Kır Koşusu

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafında düzenlenen "Atatürk Kır Koşusu" eksi 7 derecede...

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafında düzenlenen "Atatürk Kır Koşusu" eksi 7 derecede yapılınca öğrenciler zor anlar yaşadı.

Kent merkezinden 8 kilometre uzaklıkta bulunan Otluca köyünde küçükler, yıldızlar ve gençler olmak üzere 3 kategoride yapılan yarışmaya, 15 okuldan toplam 150 sporcu katıldı. Yarışma öncesi üşüyen bazı öğrenciler, görevliler tarafından dağıtılan sıcak içeceklerle, bazıları ise kar kütleleri üzerinde ellerini ovuşturarak ısınmaya çalıştı. Eksi 7 derecede yapılan yarışmada öğrenciler zor anlar yaşadı. Öğrenciler varış çizgisine ulaşıp birinci gelebilmek için birbirleriyle kıyasıya mücadele ettiler. Bazı öğrenciler rahatsızlık geçirirken, bazıları ise gözyaşlarına boğuldu. Oturmak için yer bulamayan öğrenciler kar kütleleri üzerinde oturarak dinlenmek zorunda kaldı. Havaların çok soğuk olduğunu belirten öğrenciler, bu tür yarışmaların yaz aylarında yapılması gerektiğini söylediler.

Reklam
Reklam

Öte yandan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yarışmanın yapılacağı yolda geniş güvenlik önlemleri alırken koşan öğrencilere kek ve meyve suyu dağıttı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: