Ekvador'dan emeklilere davet: Gelin burada yaşayın

Ekvador Büyükelçiliği, emeklileri yaşamak için ülkelerine davet etti. Büyükelçilikten yapılan yazılı açıklamada Ekvador'un, emeklilikte yaşanılacak...

Ekvador Büyükelçiliği, emeklileri yaşamak için ülkelerine davet etti. Büyükelçilikten yapılan yazılı açıklamada Ekvador'un, emeklilikte yaşanılacak en güzel ülkelerden biri olduğuna dikkat çekilerek, Uluslararası Yaşam Dergisi'nin son sayısı referans olarak gösterildi.
Derginin 2012 endeksinde emeklilik döneminde yaşanılacak en iyi ülkeler listesini yayınladığı belirtilen büyükelçilik açıklamasında Ekvador'un ikim, refah, huzur, uyum ve ekonomik açıdan Panama, Meksika, Malezya ve İspanya gibi ülkeler arasında emekilik döneminin geçirileceği en iyi ülke seçildiği belirtildi. Endekse göre bahsi geçen listenin oluşmasında rol oynayan 8 belirleyici kriter gayrimenkul fiyatlarının uygunluğu, emeli özel yardım parası, hayat pahalılığı, uyum, eğlence, sağlık hizmet kalitesinin yeterliliği, iklim ve altyapı olarak gösterildi. Ekvador’da yaşayan insanların gayrimenkul edinme oranının yüksek ve kolay olması da ülkeyi cazip hale getiren etkenlerin en başında yer alıyor. Birçok vatandaşın hem şehirde hem de yazlık bölgelerde olmak üzere iki adet gayrimenkule sahip olduğu da belirtiliyor. Ortalamanın üzerinde kaliteye sahip iki taşınmazın 150 bin dolar civarında bir rakama elde edilebileceği, iyi niteliklere sahip bir dairenin ise 500 dolar gibi bir değerle kiralanabileceği belirtiliyor.
Ekvador’da yaşayan bazı yabancı emeklilerin kendi ülkeleriyle kıyasladıklarında aylık ortalama yüzde 50 oranında daha az para harcadıkları belirtilen açıklamada, "Hepsi bu kadarla da sınırlı değil. Ekvador halkı yabancılara karşı son derece sıcak. 2008 yılında kabul edilen anayasayla birlikte yabancıların mülk edinmesinde Ekvador halkıyla aynı haklara ve kolaylıklara sahip. Tüm bu bahsi geçen avantajlarının yanında dört mevsim güneşin varlığı, olağanüstü doğa güzellikleri, bereketli toprağı ile güvenli, sağlıklı ve güzel bir emeklilik için Ekvador gerçek anlamda paha biçilmez görünüyor." denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz