El Aksa Şehitleri Tugayı İsrail'i uyardı

KUDÜS (İHA) - Filistinli El Aksa Şehitleri Tugayı yazılı bir açıklama yaparak, İsrail'in El Aksa Camisi yakınında sürdürdüğü Mugrabi Kapısı'nın restorasyonu çalışmalarını, planlanan zamanda bitirmemesi ve kapı yenilenmesinin ötesinde kazılara başlaması halinde İsrail içindeki sinagogları vuracaklarını duyurdu.

El Aksa Camisi'ne zarar verilmesi halinde İsrail'deki sinagogları vurma tehdidinde bulunan El Aksa Şehitleri Tugayı'nın açıklamasında, "El Aksa Camisi'nin kutsallığı, herhangi bir sinagogun kutsallığından daha az değildir" ifadesini kaydetti.

Reklam
Reklam

İsrail hükümeti, Yahudilerin kutsal mekanı olan Ağlama Duvarı'ndan El Aksa Camisi'ne açılan Mugrabi Kapısı'na çıkan köprüyü restore etmek adına 2 gün önce hafriyat çalışmalarına başlamıştı. Polisin yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan çalışmalar kazının köprüyü onarmak için değil, El Aksa Camisi'ne zarar vermek adına yapıldığını ileri süren Müslümanlarca sürekli protesto ediliyor.

İsrail güvenlik güçleri kazı başladığından bu yana 45 yaşın altındaki Müslüman erkeklerin camiye girişine izin vermiyor. Öte yandan aşırı dinci Yahudiler de Ağlama Duvarı'na sokulmuyor.