El Al, İstanbul uçuşlarına başladı

İSTANBUL (İHA) - Güvenlik görevlilerinin Atatürk Havalimanı'nda silahlı dolaşımına izin verilmemesi gerekçesiyle İsrail-İstanbul uçuşlarını 24 Haziran'da askıya alan İsrail havayolları El Al, terminalde gerekli güvenlik düzenlemelerini yapılmasının ardından bugün uçuşlara yeniden başladı.

El Al Havayolları'nın 581 sefer sayılı Telaviv-İstanbul seferini yapan uçağı, saat 20.20'de Atatürk Havalimanı'na indi. Uçağın park yerine yanaşması sırasında da alınan güvenlik önlemleri dikkat çekti. El-Al Havayolları'na ait güvenlik görevlileri, uçağın kargosunu boşaltacak ve içini temizleyecek işçileri, tek tek dedektörle aradı. Uçağın yolcuları ise Türkiye'nin çok güvenli bir ülke olduğunu ve Türkiye'yi çok sevdiklerini söylediler. Tatil için Türkiye'ye geldiklerini ifade eden yolcular, El Al'ın uçuşlarını durdurması nedeniyle de 1 hafta kadar beklediklerini kaydettiler.

Reklam
Reklam

El Al Havayolları'nın Telaviv-İstanbul uçuşları, NATO Zirvesi öncesinde Türkiye'nin İsrailli silahlı güvenlik görevlilerinin Atatürk Havalimanı'nda dolaşmasını yasaklaması üzerine durdurulmuştu. Uçuşların durdurulması arından bir hafta boyunca İsrailli yetkililerle görüşen Türk makamları, Atatürk Havalimanı'nda bazı ek güvenlik önlemlerinin alınmasını kabul etti. Bu çerçevede İsrailliler'in gelen ve giden yolculunun ayrılması yönündeki talebini dikkate alan yetkililer, Dış Hatlar Terminali geliş katından gidiş katına yürüyen merdiven ya da asansör ile çıkılmasını yasakladı. Merdivenlerin başına güvenlik görevlilerinin konulmasıyla başlanan yeni uygulamayla, geliş katından gidiş katına çıkmak isteyen yolcuların, x-ray cihazına yönlendirilerek bir kez daha güvenlik kontrolünden geçirilmeleri sağlanıyor. Emniyet yetkilileri, İsrail Havayolları ile yapılan anlaşmaya göre uçaklarda İsrail güvenlik görevlilerinin bulunmasına ve silah taşımalarına izin verildiğini, ancak İsrailli personelin silah taşıma yetkilerinin uçak içi ile sınırlı olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam