El Emeği Ürünler Satışa Sunuldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde gerçekleştirilen sanat ve meslek eğitimi kurslarına katılan kursiyerlerin el emeği ürünleri...

Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde gerçekleştirilen sanat ve meslek eğitimi kurslarına katılan kursiyerlerin el emeği ürünleri internet ortamında satışa sunuldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK) ile Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BURFAŞ arasında imzalanan e-ticaret protokolüyle, kursiyerler el emeği ürünlerini satışa sunuyor. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Şenocak’ın GölPark’ta imzaladığı protokol, BUSMEK’li kursiyerlerin ürettikleri ürünlerle ev ekonomilerine katkı sağlamayı da hedefliyor. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, “BUSMEK ve BURFAŞ, elele gönül gönüle potansiyel gücü harekete geçiriyorlar. BUSMEK kursiyerlerinin ürettikleri ürünleri pratik hayatta kazanca dönüştürecekleri, ekonomik hayatlarına katkı sağlayacakları örnek bir uygulama gerçekleştiriliyor” dedi.

Reklam
Reklam

El emeği ürünlerin teşhirinin yanı sıra hem Emirsultan’daki mağazadan hem de internet üzerinden satış yapılabileceğini belirten Karadağ, ilk etapta 100 eserin satışa sunulduğunu, kısa sürede 158 eserin de satılacak ürünler arasına dahil olacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Şenocak BUSMEK ile KOSGEB arasında imzalanan uygulamalı girişimcilik eğitimini hatırlatarak, Büyükşehir Belediyesi’nin Bursalıların hem sosyal hem de ekonomik gelişimine önem verdiğini vurguladı. Şenocak, “Büyükşehir Belediyesi, sadece meslek edindirmekle kalmıyor, kursiyerlerin iş alanı açmaları için de ciddi adımlar atılıyor. BUSMEK kursiyerlerinin ürünleri BURFAŞ tarafından internet ortamında satışa sunuluyor. BUSMEK’te kendilerini geliştiren ve hobi amaçlı kurslara katılanlar artık ürünlerini satabilecekler. Emirsultan’daki mağazada da satış yapılıyor. Bu uygulama üretilen ürünlerin halka arzı konusunda önemli bir adımdır” diyerek, ilerleyen günlerde Balibey Han’da da bir mağaza açılabileceğine işaret etti.

Reklam
Reklam

Uygulamanın detaylarını anlatan BURFAŞ Genel Müdürü Mustafa Çaltılı da e-ticaret sözleşmesinin, BUSMEK ürünlerinin sanal ortamda satılmasını sağladığını belirtti. Çaltılı, www.e-burfas.com sitesinden üyelik yapılarak alışveriş yapılabileceğini ve sitenin 3D korumalı güvenli bir site olduğunu söyledi. Ürünlerin ulaştırılmasında PTT Kargo ile anlaşma yapıldığını kaydeden Çaltılı, ürünlerden satın almak isteyen vatandaşların, internet üzerinden kredi kartıyla veya kapıda ödeme yapabileceklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: