"El İşleri Çarşısı"nın Yapımı Devam Ediyor

Kastamonu Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, yapımı devam eden "El İşleri Çarşısı"nda kadınların ürettikleri ürünleri satabileceklerini bildirdi.

Kastamonu Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, yapımı devam eden "El İşleri Çarşısı"nda kadınların ürettikleri ürünleri satabileceklerini bildirdi. Yavuz, yaptığı yazılı açıklamada, Adalet Caddesi'nin yanında bulunan Münire Sokak üzerindeki "El İşleri Çarşısı"nın yapımının devam ettiğini belirterek, çalışmaların Belediye Fen İşleri Müdürlüğü’nce yürütüldüğünü ifade etti. Çarşıda kadınların evlerinde ürettikleri dokuma ve örgüler ile her türlü hediyelik eşya ve kültür-sanat ürünlerini satabileceklerini vurgulayan Yavuz, şunları kaydetti: "Hanımlar, el emeği, göz nuru dökerek hazırladıkları eserleri ve ürünleri satarak ev ekonomilerine katkıda bulunacaklar. Çarşıya getirdikleri ürün ve eserleri, yerli ve yabancı turistlere satabilecekler. El İşi Çarşısını oluştururken çevredeki tarihi eserlerin mimarisiyle uyumlu bir tasarım geliştirdik. Çarşının yapımında tarihi dokuya uygun ahşap malzeme kullandık." Yapımı devam eden çarşıda, 9 adet pergola ve her pergolada ayrı olmak üzere oturma ve teşhir yerleri bulunduğu bildirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: