El Kaide operasyonunu protesto ettiler

Gaziantep’te, bünyesinde 15 derneğin bulunduğu İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu ile Genç Ensar-Der, Şahid-Der ve...

Gaziantep’te, bünyesinde 15 derneğin bulunduğu İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu ile Genç Ensar-Der, Şahid-Der ve İnabe-Der üyeleri, 13 El Kaide üyesinin gözaltına alınmasını protesto etti.
İçlerinde kadın ve çocukların da yer aldığı yaklaşık 150 kişilik grup, Demokrasi Meydanı’nda toplandı. Ellerindeki dövizlerle Gaziantep’te 13 adrese yapılan eş zamanlı operasyon sonucu gözaltına alınan El Kaide üyelerini destekleyen kalabalık, sloganlar atarak göz altıların sebebini sordu. Grup adına açıklama yapan Umut Der üyesi Mustafa Çelik, operasyonların bir yerden talimat alınarak yapıldığını savundu. Çelik, “Bir ülkede yaşıyorsanız, o ülkenin kanunlarını, yasama, yürütme değerlerini beğenmezsin, eleştirirsin belki ama o kanunlara karşı, o sisteme karşı terör tanımlaması içerisinde yer alacak bir faaliyetin yoksa düşünce özgürlüğü bağlamında sen suçlu sayılamazsın.” dedi.
Kanun koyucuların bir yerlerden talimat alıp kendi halkıyla kavgalı olmaması gerektiğini belirten Çelik, “Normal olanın bu olması gerekirken uluslararası arenada karşılıklı menfaate dayalı bazı hesaplara binaen masum insanları bu karşılıklı menfaatin harcı yapamazsınız. Bu kardeşlerimizin terörize bir eylemi olmuşsa kendi açınızdan haklı sayılabilirsiniz. Ama yok. Bu yapılanlar İslami hassasiyetleriyle toplumda ön plana çıkan mütedeyyin insanlara değişik isimler takılarak El Kaide üyesi soyut suçlamasıyla birilerini memnun etmek için yapılan hukuk dışı uygulamadan başka bir şey değil. ‘Falan yerde falan kişiyle terörize bir meseleyi görüştün, falan falan fakir ailelere dağıttığın kömür neyin nesiydi gibi normal beşeri ilişkileri terörize bir faaliyet gibi gösterme paranoyası. Durum bundan ibaret.” şeklinde konuştu.
Toplanan kalabalık, açıklamanın ardından topluca dua ederek alandan ayrıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz