El Salvador'da hapishane ayaklanması: 17 ölü

SAN SALVADOR (İHA) - El Salvador'un Santa Ana bölgesinde bulunan Apanteos Hapishanesi'nde ayaklanma çıktı. Olayda 17 mahkum hayatını kaybetti. Mahkumlardan bazılarının kafalarının kesildiği bildirildi.

El Salvador'daki bir hapishanede meydana gelen karmaşada 17 mahkum hayatını kaybetti. San Salvador'un 66 kilometre batısında bulunan Santa Ana'daki Apanteos Hapishanesi'nde 500 kadar mahkum birbiriyle çatıştı. Mara 18 isimli bir grup üyeleri tarafından başlatılan çatışmada ölen bazı mahkumların kafalarının kesildiği açıklandı. Emniyet Müdürü Douglas Omar Garcia, "Mara 18 üyelerinin çıkardığı kargaşada 17 mahkum hayatını kaybetti" dedi. Bu arada duruma polisin müdahale ettiğini belirten Garcia, bazı mahkumların başka hapishanelere sevk edildiğini dile getirdi. Güvenlik güçleri tarafından yapılan açıklamada, olayın ardından hapishanede yapılan incelemelerde, koğuşlarda tahribatın meydana geldiği ve yıkıntılar arasında gövdelerinden ayrılmış kafalar ile uzuvlların bulunduğu bildirildi.

Reklam
Reklam

Emniyet Müdürü Yardımcısı Jose Luis Tobar, gardiyanların duruma müdahale etmek için havaya ateş açtığını, ancak mahkumların bu duruma aldırmadan, hücrelerine dönmeyi reddettikleri ve kapıları parçaladıklarını söyledi. Tobar, gardiyanların yetersiz kalması üzerine polis ve askeri güçlerin duruma el koyduğunu kaydetti.