El Ve At Arabası Bulunmayan Şehir

Kayseri Melikgazi Belediye Başkan Memduh Büyükkılıç, Kayseri'de belediyeler olarak bir ilke ve güzelliğe imza attıklarını...

Kayseri Melikgazi Belediye Başkan Memduh Büyükkılıç, Kayseri'de belediyeler olarak bir ilke ve güzelliğe imza attıklarını ve bu şehirde yıllardır kaldırımlarında el arabası, dükkan önü mal satış tezgahı ile yollarında at arabalarının olmadığını söyledi.

Yaya yollarına büyük önem verdiklerini ve kaldırım ile yaya yollarını inşa ederken çocuk arabası ile engeliler için özel geçişler inşa ettiklerini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, büyük çalışmalar ve paralar harcayarak inşa edilen yaya yollarının yayalara özel tahsis edildiğini belirtti. Büyükkılıç, Kayseri ilinde at arabalarının tarih olduğunu bu çalışmanın birçok belediye tarafından örnek alındığını ancak uygulamanın zorluklarını yaşadıklarını ifade ederek, şunları söyledi: "Melikgazi Belediyesi çarşı içerisinde, şehir merkezinde, ana cadde ve sokaklarda el arabasında satışa izin vermiyoruz. Aynı şekilde hiçbir at arabasına izin vermiyoruz. Şehrimizde at arabası tarih oldu. Çünkü bu şehrin temizliği, güzelliği için vergi gelirleri ile yatırım yapıyoruz. Hizmete dönüşen vergiler ile halkımıza eziyet, kirlilik, çevre kokusu, trafik kargaşası gibi olumsuzlukları yaşatmayız. Şehrimizin kaldırımları yayalara özeldir. El arabalarınca işgal edilmemiştir. Dükkan önlerinde satış tezgahları ile yaya yürüyüşüne engel olunmamaktadır. Bu güzelliği bozdurmayız. Bu nedeni ile el aralarına anında el konulmaktadır."

Reklam
Reklam

Başkan Büyükkılıç, Melikgazililerin halk ve çevre sağlığını önemsediklerini, huzur ve güvenli ulaşım için her türlü çalışmanın yerine getirileceğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: