El Yahya: "Tüm askeri grupları kaldıracağız"

Kudüs (AA) - Batı Şeria'daki Filistin hükümetinin İçişleri Bakanı Abdürrezzak Mahmud El Yahya, yönetimdeki El Fetih'in silahlı kanadı El Aksa Şehitleri Tugayı dahil olmak üzere, tüm Filistinli askeri grupların dağıtılacağını söyledi.

El Yahya, Kuveyt'te yayımlanan El Ray gazetesine yaptığı açıklamada, son 7 yıllık silahlı İntifada sürecinin Filistin sorunu için bir felaket yarattığını söyledi. Son 7 yılda konseptine uygun, gerçek anlamda bir direnişin varlığını söylemenin güç olduğunu belirten El Yahya, direnişin, küçük gruplar, milisler veya bireysel hareketler bazında, herhangi bir program veya ortak bir komuta altında olmaksızın yapıldığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Direnişin, halkın bütününü kapsaması ve bir liderlik altında, bir program doğrultusunda olması gerektiğinin altını çizen Filistin İçişleri Bakanı, Gazze Şeridi'nden İsrail'e atılan roketleri de örnek verdi ve bunun Filistin tarafına maliyetinin, diğer zararlarının yanı sıra gerek kaybedilenler ve gerekse yaralananlar açısından, İsrail tarafıyla mukayese edilemeyecek kadar büyük olduğunu belirtti.

Batı Şeria'da kendilerine karşı bir tutuklama kampanyası yürütüldüğü yolundaki Hamas'ın iddialarıyla ilgili olarak da El Yahya, sadece Hamas'a karşı değil, yasa dışı tüm gruplara ve kişilere, ruhsatsız silahları bulunan herkese yönelik bir uygulamadan söz etti.