Ela'ya Hayat Vermek Için Kan Verdiler

- İZMİT'te, lösemi hastası 6 yaşındaki Ela Taşkın için başlatılan kan bağışı ve kök hücre bağışına Eğitim- Sen üyeleri destek

- İZMİT'te, lösemi hastası 6 yaşındaki Ela Taşkın için başlatılan kan bağışı ve kök hücre bağışına Eğitim- Sen üyeleri destek verdi.
Lösemi teşhisi konulan 6 yaşındaki Ela Taşkın'ın tedavisi için ilik nakline ihtiyacı olması nedeniyle başlatılan kan bağışı ve kök hücre bağışı kampanyasına İzmit'te Eğitim-Sen üyeleri de destek verdi. Eğitim-Sen üyeleri Kızılay İzmit Kan Merkezi'ne gelerek donör bağış formlarını doldurarak kan örneği verdi. Kızılay Kan Merkezi önünde basın açıklaması yaparak Yaşa ve Yaşat sloganı ile herkesi kampanyaya destek olmaya davet eden Eğitim Sen Yönetim Kurulu Üyesi Levent Yurtsever, "Ela ve tüm çocuklarımızın sesi olmak için burada toplanmış bulunmaktayız. Eğitim-Sen olarak amacımız lösemi hastalığıyla mücadelede çok önemli bir rol oynayan ilik nakli gibi bir olaya dikkat çekmek ve de bu konuda toplumumuza duyarlılık sağlamaktır. Özellikle artış trendi gösteren kanser vakalarının altı çizilerek kanser hakkında kamuoyuna bilgilendirici eğitim çalışmaları yapılmasını, erken teşhis ile kanserle savaş politikasına yön verilmesini ve nüfus tabanlı kanser kayıt sistemleri kurularak daha sağlıklı veri toplanmasını Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi olarak öneriyor, bundan sonra tüm kamuoyunu kan verip uygun donör olup olmadığını öğrenmeye çağırıyoruz" dedi.
Kan örneği veren sendika üyelerinden Nurşen ve İbrahim Öğüt çifti kampanyaya katıldıkları için mutlu olduklarını belirtti. Nurşen Öğüt, "Her şeyden önce ben de bir anneyim ve 1.5 yaşında bir oğlum var. Dolayısıyla Ela nezdinde bütün çocuklara umut olabilmek ve iliklerimiz eğer oluyorsa onlara hayat vermek şans vermek adına kendi arkadaşlarımıza da çağrı yaptık. Umarım bu kampanya Türkiye'nin her yerinde yaygınlaşır ve Ela nezdinde bütün çocuklara umut olmayı başarırız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: