Elazığ 2. Tiyatro ve Turizm Festivali‏‎

Nejat Uygur onuruna düzenlenecek Elazığ 2. Tiyatro ve Turizm Festivalinin hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor‏‎

1-8 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Nejat Uygur Onuruna Elazığ 2. Tiyatro ve Turizm Festivali‏‎ kapsamında Nejat Uygur Sanat Ödülleri’ni alabilmek için ekipler hummalı bir şekilde çalışıyor. Bu yıl 2. Si düzenlenecek olan festivale 7 bölgeden 10 tiyatro ekibi katılacak. Katılacak ekipler Nejat Uygur Sanat ödüllerinden en az birini şehirlerine götürebilmek için çalışmalara aralıksız devam ediyor.

EMSAD(Elazığ Müzik ve Sanat Derneği) Başkanı Savaş BAL, festival öncesi süreç ve yapılan çalışmalarla ilgili yapmış olduğu açıklamada; “ Öncelikle bizlere, Elazığ’a ve festivalimize Nejat Uygur ismini kazandırdıkları için Uygur ailesine yürekten teşekkür ediyorum. Festivalin başlamasına 2 aydan az bir süre kala çalışmalarımıza hızlı bir şekilde devam ediyoruz, gerek biz EMSAD yönetimi olarak gerekse, tiyatro ekiplerimiz hazırlıklarımızı yetiştirmeye ve Elazığ adına, bölge adına önemli bir işe imza atmaya çalışıyoruz. Malumunuz bu yıl Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından belirlenecek olan 5 kişilik bağımsız jüri ile verilecek olan Nejat UYGUR Sanat Ödülleri festivalimize ayrı bir renk katmıştır.

Reklam
Reklam

Ekiplerimiz Elazığ seyircisinin önüne çıkmanın verdiği heyecanın yanı sıra bir de sanat ödüllerinden en az birini atölyelerine götürebilmek için ayrı bir heyecan yaşamaktadırlar. Bu da ekiplerimiz arasında tatlı bir rekabet oluşturdu” şeklinde konuşan Bal, konuşmasını şöyle devam ettirdi; “Bugün bu festivalin sahibi ne Savaş Bal ne de EMSAD’DIR bu festival Elazığ’ın festivalidir. Bu kapsamda Elazığ halkına düşen görev ise bu festivali, Elazığ’ı, Elazığ’ın kültürünü , sanatını Türkiye’ye duyurabilmektir. Bu gün herkesin elinin altında internet mevcut, hepimiz sosyal paylaşım sitelerini kullanıyoruz. Elazığ’daki herkesin yapacağı bir paylaşım ile yüz binlerce kişiye Elazığ’ımızı, festivalimizi duyurabiliriz.” Diyerek cümlelerini noktaladı.

OLİMPİYAT DEĞERİNDE BİR FESTİVAL HAZIRLIYORUZ

EMSAD Genel sanat yönetmeni Ferhat Bibal ise; İlk başta Elazığ’da yürütülen amacı tiyatro oyuncularını cesaretlendirmek, bir arada tutmak sanatla ilgisi olan çocukları bir araya getirmek, amatör tiyatroyu geliştirmek olan festivalimiz, ileriki yıllarda sadece Türkiye’nin 7 bölgesine bağlı kalmayıp, bu bölgelerde Elazığ’ın festivali ile hâkimiyet kurup Dünya ya açılıp festivalimizi uluslararası bir organizasyon haline getirmek asli hedeflerimiz arasındadır. Böylelikle Elazığ’ı, Elazığ tiyatrosunu Elazığ sanatçısını dünya tanıtacaktır. Olimpiyat değerinde bir festival hazırlıyoruz, Türkiye’nin hemen hemen tüm illerinden tiyatro ekipleri katılmak istiyor, Elazığ dışında bazı illerde de tiyatro festivalleri yapılmasına rağmen bizim festivalimizin kapsamlı ve kültür bakanlığı onaylı olması festivalimizin gücünü göstermektedir. Dedi.

Reklam
Reklam

2.Elazığ Tiyatro ve Turizm Festivali Tiyatro Ekipleri Katılım Listesi

Marmara Bölgesini Temsilen – İstanbul Sarıyer Belediye Tiyatrosu

Ege Bölgesini Temsilen – Denizli Denizli Belediyesi Genç Denizli Tiyatro Kulübü

İç Anadolu Bölgesini Temsilen – Ankara Çağdaş Sanat Merkezi

Akdeniz Bölgesini Temsilen – Antalya Kırmızı Kalem Tiyatro

Karadeniz Bölgesini Temsilen – Sinop Sinop Hayaller Tiyatrosu

Güneydoğu Anadolu Bölgesini Temsilen – Gaziantep Bir Başka Tiyatro

Doğu Anadolu Bölgesini Temsilen – Elazığ, Malatya, Bingöl

Emsad Tiyatro Kulübü – Elazığ

Çİra-i Osmanlı Tiyatro Atölyesi – Elazığ

Bingöl Üniversitesi Tiyatro Kulübü – Bingöl

Malatya Sahne Sanatları Merkezi – Malatya

2.Elazığ Tiyatro Ve Turizm Festivali Nejat Uygur Onur Ve Sanat Ödülleri

2.Elazığ Tiyatro ve Turizm Festivali Büyük Onur Ödülü Nejat Uygur

2.Elazığ Tiyatro ve Turizm Festivali Onur Ödülü Süha Uygur, Behzat Uygur, Süheyl Uygur

2.Elazığ Tiyatro ve Turizm Festivali Teşekkür Plaketi Uygur Ailesi

2.Elazığ Tiyatro ve Turizm Festivali Sanat Ödülü En İyi Tiyatro Oyunu

Reklam
Reklam

2.Elazığ Tiyatro ve Turizm Festivali Sanat Ödülü En İyi Senaryo

2.Elazığ Tiyatro ve Turizm Festivali Sanat Ödülü En İyi Yönetmen

2.Elazığ Tiyatro ve Turizm Festivali Sanat Ödülü En İyi Oyuncu Erkek

2.Elazığ Tiyatro ve Turizm Festivali Sanat Ödülü En İyi Oyuncu Kadın

2.Elazığ Tiyatro ve Turizm Festivali Sanat Ödülü En İyi Yardımcı Oyuncu Erkek

2.Elazığ Tiyatro ve Turizm Festivali Sanat Ödülü En İyi Yardımcı Oyuncu Kadın

2.Elazığ Tiyatro ve Turizm Festivali Katılım Plaketi Sanatçı, Oyuncu, Yönetmen Ve Katılımcılar

2.Elazığ Tiyatro ve Turizm Festivali Jüri Özel Ödülü

Arzu AKIN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz