Elazığ Açık Ceza İnfaz Kurumu, Elazığ Çocuk Eğitim Evi Binasında Hizmet Vermeye Başladı

Elazığ Açık Ceza İnfaz Kurumu, Elazığ Çocuk Eğitim Evi binasında hizmet vermeye başladı.

Elazığ Açık Ceza İnfaz Kurumu, Elazığ Çocuk Eğitim Evi binasında hizmet vermeye başladı.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, yaptığı yazılı açıklamada, Elazığ Çocuk Eğitim Evi'nin fiziki olarak çocuk infaz rejimine uygun olmaması nedeniyle ilin ve bölgenin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yeni bir eğitim evi yapımının Adalet Bakanlığı tarafından 2013 yılı yatırım programına teklif edildiğini bildirdi.

Elazığ'a yeni bir eğitim evi yapılıncaya kadar kurumda barındırılan çocukların yeterli eğitim ve iyileştirme çalışmalarının yoğun olarak yürütüldüğü, derslik, grup çalışma odası, çok amaçlı konferans salonu, spor salonu ve atölyeler ile donatılmış Ankara Sincan Çocuk Eğitim Evi'ne nakil edildiklerini belirten Çatal, Bakanlıkça Elazığ Eğitim Evi binasının ise açık ceza infaz kurumuna dönüştürülmesinin uygun görüldüğünü kaydetti.

Reklam
Reklam

Çatal, gerekli çalışmaların ardından Elazığ Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun, Elazığ Çocuk Eğitim Evi binasında hizmet vermeye başladığını bildirdi.

Muhabir: Ramazan Kaya / Ömer Fansa

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: