Elazığ Barosu Olağan Genel Kurulu

Elazığ Barosu başkanlığına Adnan Demir yeniden seçildi.

Elazığ Barosu başkanlığına Adnan Demir yeniden seçildi.

Elazığ Adliye Sarayı'ndaki olağan genel kurulda konuşan Demir, başkanlığı döneminde pek çok hizmeti gerçekleştirdiklerini belirterek, yeni dönemde de hizmet etmek için arkadaşlarıyla aday olduklarını ifade etti.

Baroların özgür, tarafsız ve demokrat olması, savunma hakkının hiçbir surette kısıtlanmaması gerektiğini dile getiren Demir, kamu görevi yürüten avukatların korunması gerektiğini vurguladı. Demir, "Avukat her türlü otoriteye karşı insanı ve insan haklarını savunan kişidir. Avukatlık mesleğinin en önemli karakteri bağımsızlık ve özgürlüktür. Bireylerin özürlüğünün ve avukatların korunmasında en etkin kurumda kuşkusuz barolardır" dedi.

Reklam
Reklam

Kongrede diğer aday Rüstem Kadri Septioğlu da yargının kurucu unsurlarından olan savunmanın, baroların tam bağımsız, hızlı ve güvenilir bir yargı hizmetinin temini ve hak ettiği yere getirilmesi için çalışılması gerektiğini belirtti.

Baro başkanın sadece üyelerin ve mesleğin sorunları arasına sıkışıp kalmaması gerektiğini ifade eden Septioğlu, üyelerden alınan güçle şehrin gelişmesinde belirleyici güçlerden biri olunduğunun gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından 298 delegeden 244'ünün oy kullandığı kongrede, mevcut başkan Demir, 132 oy alarak yeniden Elazığ Baro Başkanlığı'na seçildi. Septioğlu'nun ise 99 oy aldığı seçimlerde 13 oy ise geçersiz sayıldı.

Muhabir: Bestami Bodruk / Emrah Gökmen / Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: