Elazığ Belediyesi'nden anlamlı destek

Elazığ Belediyesi, anlamlı bir kampanyaya daha destek verdi.

Elazığ Belediyesi Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katkı sunduğu “Ekmek İsrafını Önleyelim” projesine destek oldu.

Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu’da “ana hedefi, ekmeğin üretim ve tüketim aşamalarında israfın önlenmesi ile bayat ekmeğin değerlendirilmesi konusunda toplumun bilinçlendirilmesi olan “Ekmek İsrafını Önleyelim” kampanyasına Belediye olarak destek olacaklarını ve bu konuda bir dizi çalışmalar gerçekleştireceklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Elazığ Belediyesi tarafından hazırlanacak olan ilgili afişlerin, kamuya açık alanlarda billboard, otobüs, üst ve alt geçitler olmak üzere belirli noktalara asılacağını kaydeden Başkan Selmanoğlu, yine kurumun resmi sitesi olan www.elazig.bel.tr adresinde ilgili bağlantı linkinin dikkat edilecek bir alana yerleştirildiğini ve bu konuda halkın bilinçlenmesi adına çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Dinimizin bir gereği olarak da israf konusunda hassas davranmamız gerektiğini ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’de bu konuda bir çok ayet olduğunu ifade ederek, Araf Süresi 31. ayette rabbimizin “Ey Ademoğulları, her mescid yanında ziynetlerinizi takının. Yiyin, için ve israf etmeyin. Çünkü O, israf edenleri sevmez.” Şeklinde buyurduğunu ve yine İsra Süresi 27. Ayette ise Cenab-ı Allah’ın “İsraf ederek saçıp-savurma. Çünkü saçıp-savuranlar, şeytanın kardeşleri olmuşlardır; şeytan ise Rabbine karşı nankördür” şeklinde uyarılarda bulunduğunu hatırlatarak, daha duyarlı olmamızı istedi.

Reklam
Reklam

Ajans23/A.Akın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz