Elazığ Belediyesi'nden Kaldırım İşgallerine Son!

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, kaldırım işgallerine yönelik 5 yıllık bir kampanya başlattı.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, kaldırım işgallerine yönelik 5 yıl sürecek olan “Elazığ’ı Seviyoruz Kaldırım İşgallerine Son Veriyoruz” kampanyasının startını bugün verdi.

Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, zabıta ekipleriyle birlikte esnafları tek tek gezerek bildiri dağıttı ve kaldırım işgalleri yapmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Yanılmaz, bugün Öğretmen evi önünde yaptığı basın açıklamasında Elazığ’daki bütün kaldırımlarım işgallerine son vereceklerini ve kaldırımları yayalara ait bir hale getireceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Zabıta ekiplerinin yarından itibaren kaldırımlarda gereken tedbirleri alacaklarını belirten Belediye Başkanı Yanılmaz, şöyle konuştu: “Elazığ’ı yaşanabilir bir kent, daha huzurlu bir kent, Elazığ’da yaşayan gençlerimizin daha rahat yaşayacağı bir kent haline getirmek için çalışmalarımız devam ediyor.

Bunlardan bir tanesi de kaldırımlarımızdır. Nasıl ki cadde, sokak, bulvarlar araçlara ayrılmış yerler ise kaldırımlar da yaya trafiğine ayrılmış yerlerdir.

Yaya trafiğine ayrılmış olan kaldırımları değişik şekillerde işgal edilmesi, yayaların yürümesini engellemesi elbette doğru değildir. Bugün itibariyle Elazığ Belediyesi olarak başlatmış olduğumuz bir kampanya var.

Kaldırımlarımızı yayalarımıza ait hale getirmek istiyoruz ve getireceğiz. Dolayısıyla öncelikle esnaf kardeşlerimizin bu konuda belediye çalışanlarımıza yardımcı olacağına inanıyorum. Herhangi bir cezai müeyyide uygulamadan kaldırımlarda bırakmış oldukları her türlü ne varsa onları geri çekeceklerine inanıyorum. Kendi alanlarına çekileceklerine inanıyorum.

Reklam
Reklam

Biz bütün zabıta ekiplerimizle birlikte Elazığ’daki esnaf kardeşlerimize bu konudaki uyarılarımızı içeren el ilanlarımızı dağıtacağız. Yarından itibaren de zabıta ekiplerimiz kaldırımlarda gereken tedbirleri alacaklar ve Elazığ’ın bütün kaldırımları hemşerilerimizin çok rahatlıkla yürüyebildiği bir kaldırım haline gelecek inşallah. Başlattığımız kampanya 5 yıl süreyle devam edecek” dedi.

Konuşmasının ardından Gazi caddesinde bulunan esnafları gezen Mücahit Yanılmaz, esnaf ve halkla ikili konuşmalar yaparak halkın görüşlerini aldı ve kampanya hakkında esnafa bilgiler verdi.

Ajans23/Buşra KESKİN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: