Elazığ Belediyesi’nden Örnek Çalışma

Elazığ Belediyesi Kalite Yönetim ve Proje Ofisi tarafından hazırlanan “Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi”...

Elazığ Belediyesi Kalite Yönetim ve Proje Ofisi tarafından hazırlanan “Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi” projesi, Merkezi Finans İhale Kurumu’na sunuldu. Projenin kabul edilmesi halinde demokrasi ve insan hakları, yetişkinlere ve çocuklara tiyatro başta olmak üzere çeşitli aktivitelerle anlatılacak.

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bölgenin özellikleri ve Elazığ’ın aldığı göçler göz önüne alınarak hazırlanan proje ile demokrasi ve insan hakları konularının anlatılmasının hedeflendiğini belirterek, “Elazığ Belediyesi olarak muhtarlarımızla her zaman irtibat halindeyiz. Bunun yanı sıra şehrimizin ileri gelen diğer kurum yöneticileri ile de bu konular üzerinde görüş alışverişi yapıyoruz. Bu konuda Sayın Başbakanımızın hassasiyeti de malum. Türkiye zorlu süreçlerden geçti ve bu dönemde demokrasi ve insan hakları konusunda en yüksek seviyede olduğu bir dönemde bulunuyor. Ancak en temel hak olan insan haklarını ve demokrasiyi tam olarak kavrayamamış vatandaşlarımızın olduğunun da bilincindeyiz. Bölgenin genel sorunları arasında yer alan terör, işsizlik ve eğitim seviyesinin istenilen seviyede olmaması nedeniyle insanlarımız en temel haklarını öğrenmekten mahrum kalmaktadırlar” dedi.

Reklam
Reklam

“Yerel yönetimlerin en önemli ayağını oluşturan ve şehirdeki halkın tam anlamıyla temsil edildiği belediyelerin bu konuda halkın katılım düzeyi açısından önemli bir toplayıcı katkı olacağı aşikardır” diyen Selmanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Elazığ Belediyesi olarak bu proje ile özellikle dezavantajlı durumda bulunan çocukların genel eğitimlerinin yanı sıra sosyal anlamda alacakları eğitimlerine ek olarak demokrasi ve insan hakları kavram ve kurallarını öğrenmelerini sağlanmayı hedefliyoruz. Eğitimin öncelikle ailede başlayacak olması konusunda tüm dünyanın hemfikir olması düşünüldüğünde, çocuklarımızın aile hayatında edinemeyeceği bu bilgileri anne-babaların eğitilmesi ile kazanmaları sağlanacaktır. Bu amaçla öncelikli olarak çocuklarımızın eğitiminde farklı bir bakış açısı ile tiyatral bir etkinlik düzenleyerek, anne babalara bu konuyu anlatmayı düşünüyoruz. İnanıyoruz ki bu etkinliklerimizle hassas bir konuyu en etkin bir şekilde halkımıza ulaştırmış olacağız. Zamanının tamamını Elazığ’ın gelişimi için projeler hazırlamaya ayırmış olan bir Kalite Yönetim ve Proje Ofisimiz bulunmaktadır. Daha önce de hem SODES hem Fırat Kalkınma Ajansı’na sundukları projelerle sosyal sorunlara çare olmaya çalıştık. İnanıyoruz ki bu projemizde Merkezi Finans İhale Birimi tarafından olumlu bir şekilde değerlendirilecek ve hayata geçirmemize imkan sunulacaktır. Projemizde 50 çocuk tiyatro eğitimi alacak ve iki ayrı ekiple birlikte sahneye koyulacak oyun ile demokrasi ve insan haklarını yaşıtlarına ve ebeveynlerine anlatacaklar.”

Reklam
Reklam

Elazığ Belediyesi Kalite Yönetim ve Proje Ofisi tarafından hazırlanan “Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi” projesinin kabul görüp görmeyeceği bir ay içerisinde sonuçlanacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz