Elazığ Fırat Üniversitesi'nde İyot Tedavi Merkezi açıldı

Elazığ ve bölgeye hizmet veren Fırat Üniversitesi Nükleer Tıp Merkezi bünyesinde İyot Tedavi Merkezi açıldı....

Elazığ ve bölgeye hizmet veren Fırat Üniversitesi Nükleer Tıp Merkezi bünyesinde İyot Tedavi Merkezi açıldı. Merkez bölgede ilk olma özelliğini de taşıyor.
Fırat Üniversitesi Nükleer Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zehra Pınar Koç, iyot tedavisinin özel şartlarda gerçekleştirildiğini belirterek, tedavi süreci hakkında bilgi verdi.
İyot tedavi odalarının özel olarak kurşunlanmış veya daha kalın beton kullanılmış duvarları olan bir bir oda sistemi olduğunu kaydeden Koç, "Burada biz yüksek doz radyo aktif iyot tedavisi veriyoruz. Bu hastaları burada yataklı servisimizde takip etmemiz gerekiyor. Burada uyguladığımız tedavi, bu hastaların cerrahi ile çıkarılamayan iyi ve kötü huylu, bütün tiroit hücrelerini yok etmeyi amaçlıyor. Radyasyon iyileştirici etkisinden faydalanıyoruz.” dedi.
İşlemin basitliğinden de bahseden Koç, hastaya sadece bir iyot kapsülü içirdiklerini ve böylelikle kötü ve iyi huylu bütün tiroit hücrelerini yok etmeyi amaçladıklarını dile getirdi.
Fırat Üniversitesi bünyesinde tedaviyi nisan ayından beri uyguladıklarını aktaran Koç, "Nisan ayından bu yana yaklaşık 80 hastamızı tedavi ettik. Tedavilerimizi bu güne kadar başarı ile uyguladık. Bu tedavinin tabi takibini de burada polikliniğimizde kendimiz yapabiliyoruz. Bölgede büyük bir alana hitap eden bir servis ve hastalarımızı buradan güvenle taburcu edebiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz