Elazığ fotoğraf festivali projesi

Elazığ Fotoğraf Festivali'nin kapanış toplantısı yapıldı.

Elazığ’ın yurt içi ve yurt dışında tanıtımı amacıyla Elazığ Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda Fırat Üniversitesi, İl Özel İdaresi, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında düzenlenen ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından da desteklenen Elazığ Fotoğraf Festivali’nin kapanış toplantısı yapıldı.

Akgün Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Elazığ Valisi Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, Vali Yardımcısı Ercan Çiçek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, kurum müdürleri, fotoğraf sanatçıları ve çok sayıda davetli katıldı.

Reklam
Reklam

Programda önce yapılan değerlendirmeler neticesinde ödül almaya hak kazanan eserlerin yer aldığı sergi Vali Muammer Erol ve diğer katılımcılar tarafından gezildi.

Ardından ödül ve plaket programına geçildi. Jüri tarafından yapılan elemeler neticesinde ödül almaya değer bulunan eserlerin sahiplerine ve mansiyon ödülü alan eserlerin sahiplerine ödülleri Vali Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk tarafından verildi.

Vali Muammer Erol yarışma jürisinde bulunan fotoğraf sanatçılarına da katılımlarının anısına birer plaket verdi. Vali Erol yaptığı değerlendirmede, sanatçılara katkılarından dolayı teşekkür ederek proje ile Elazığ’ı tanıtmak adına önemli bir çalışma gerçekleştirildiğini söyleyerek sanatçılardan Elazığ’ı unutmamalarını ve tanıtım için katkı sağlamaya devam etmelerini istedi.

Programda daha sonra Vali Yardımcısı Ercan Çiçek proje ortakları Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazez, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, Milli Eğitim Müdürü Reşat Çetin ile Elazığ Amatör Fotoğrafçılar Derneği Başkanı Oğuz Tanyıldızı’na plaketlerini verdi.

Reklam
Reklam

Proje hakkında bir değerlendirme yapan İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Selahattin Yazar, proje kapsamında elde edilen fotoğraflarla Elazığ tanıtımına katkı sağlanacağını, 2000 adet prestij albümü, 2000 adet tematik albüm, 7500 adette posterin oluşturulmasının amaçlandığını söyledi. Yazar, Elazığ’ın turistik değerlerinin nitelikli fotoğraflarla yurt içinde ve yurt dışında tanıtılmasını sağlanacağını ifade etti.

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva ise Elazığ’ın ortaya konulan bu nitelikli eserlerle tanıtılmasına katkı sağlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Program mahalli müzik konseri ile sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: