Elazığ Halk Sağlığı Müdürü Doğanay:

Elazığ Halk Sağlığı Müdürü Veysel Doğanay Beyaz Baston Körler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Elazığ Halk Sağlığı Müdürü Veysel Doğanay Beyaz Baston Körler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Doğanay mesajında, bu haftanın amacının görme engelli vatandaşların bir kez daha hatırlanması, problemlerinin dile getirilerek, çözüm yollarının hayata geçirilmesi olduğunu belirtti.

Görme engelli vatandaşların, diğer vatandaşlar gibi eksiksiz yaşam hakkını kullanabilmeleri için politikaların geliştirilmesinin gerekli hale geldiğini ve bu konuda ülke genelinde başarılı çalışmalar yapıldığını aktaran Doğanay, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Görme engelli vatandaşlarımız doğru bir eğitim ve destek aldıklarında birçok işi yapabilmektedirler. Toplum olarak bu konuda bilincimizin artmasıyla geçim sıkıntısı çeken görme engelli vatandaşlarımızın sorunlarının azaltılması gerekmektedir. Yarının engelli adayları olarak üzerimize düşen görevleri en iyi biçimde yapmak temennisiyle tüm görme engelli vatandaşlarımıza mutlu, huzurlu bir gelecek diliyorum."

-66. Verem Savaşı Eğitim Ve Propaganda Haftası-

Doğanay, 66. Verem Savaşı ve Eğitim ve Propaganda Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında, Türkiye'de yılda yaklaşık 16 bin yeni verem hastasının ortaya çıktığını bildirdi.

Bu hastalığın halen ülkenin önemli bir halk sağlığı sorununu oluşturduğunu ifade eden Doğanay, Türkiye'nin verem hastalığının tedavisinde, Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi'nde yer alan 53 ülke arasında başarı sıralamasında 3. sırada yer aldığını belirtti.

Doğanay, verem hastalığı ve diğer bulaşıcı hastalıklardan korunmak için çocukların aşılarının aşı takvimine uygun olarak yaptırılması gerektiğini vurguladı.

Reklam
Reklam

Muhabir: İsmail Şen / Ömer Fansa

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: