Elazığ Hava Limanında Alarm Paniği

Elazığ Hava Limanı’nda dün gece yolcuların gidişi sırasında alarmın çalmasıyla uzun süreli panik ve 55 dakikalık bir muamma yaşandı.

Elazığ Havalimanı’nda dün saat: 19.55 sularında alarmlar çalmaya başladı ve tam 55 dakika boyunca çalan alarm ancak saat: 20.50’de susturulabildi.

Umre seyahatine gitmek için uçak saatini bekleyen yüzlerce insan ve yakınının maruz kaldığı 55 dakikalık alarm sesi nedeniyle havalimanında bekleyen özellikle yaşlı ve çocukların kulaklarını kapatmaları dikkat çekerken küçük yaştaki çocuklar tam 55 dakika boyunca ağladılar.

Havalimanında 55 dakikalık alarm eziyetine maruz kalan vatandaşlar alarmların neden çaldığı konusunda bilgi almak için yoğun çaba sarf ettiler fakat güvenlik görevlilerinin haricinde kimseye ulaşamadılar.

Reklam
Reklam

HAVALİMANINDA 55 DAKİKA BOYUNCA NELER OLDU?

Güvenlik görevlileri konuyla ilgili bilgilerinin olmadığını söylemekle yetinirken, 55 dakika boyunca Elazığ Havalimanı’nda neler yaşandığı konusu herkesin kafasında soru işareti olarak kaldı.

Alarmların 55 dakika boyunca çalması ve bir türlü susturulamaması üzerine panik yaşayan vatandaşların yüzünden, havalimanında bir güvenlik zafiyeti yaşandığı konusunda tedirginlik yaşarken bir kısım vatandaşlar güvenlikten emin olamadıkları için havalimanının dışına çıktılar.

Saat: 20.50’de alarmların susturulmasıyla birlikte Elazığ Havalimanı’ndaki alarm eziyeti ve muamması sona ererken, herhangi bir anons veya açıklama yapılmaması akıllarda birçok soru işaretinin kalmasına neden oldu.

Olası bir güvenlik zafiyetinde devreye girmesi gereken alarmların çaldığı tam 55 dakika boyunca Elazığ Havalimanı’na uçak iniş kalkışlarının durdurulup durdurulmadığı sorusu ise herhangi bir anons yapılmadığı için havada kaldı.

Arzu AKIN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: