Elazığ Kimse Yok Mu, Suriyeli Ve Afgan Mültecilere TIR'la Yardım Gönderdi

Kimse Yok Mu Derneği Elazığ Şubesi, Türkiye'ye sığınan Suriye ve Afgan mültecilere, 1 TIR dolusu...

Kimse Yok Mu Derneği Elazığ Şubesi, Türkiye'ye sığınan Suriye ve Afgan mültecilere, 1 TIR dolusu kışlık giysi, battaniye, halı ve ilaç gönderdi.

Şube Başkanı Necdet Bayram, kış mevsiminin etkisiyle hava sıcaklığının iyice düştüğü bugünlerde Türkiye’ye sığınan Suriyeli mültecilerin soğuk havalar nedeniyle hastalanma riski taşıdığını belirtti. Kamplarda yaşayan Suriyelilerin soğuk havalardan etkilenmemesi için harekete geçtiklerini anlatan Bayram, Kahramanmaraş ve Hatay’ın Yayladağı ilçesindeki Suriyeli mülteciler ile Malatya’daki Afgan mültecilere kışlık ihtiyaçları için 1 TIR dolusu yardım malzemesi gönderdiklerini ifade etti. Bayram, şöyle devam etti: “Kış mevsiminin etkisini gösterdiği bu günlerde, Suriyeli ve Afgan kardeşlerimizin soğuktan etkilenmemesi için yardım çalışması başlattık. Hayırsever vatandaşlarımız konuya çok büyük duyarlılık gösterdi. Bağışlarla 1 TIR'ı dolduracak kadar, yaklaşık 1 milyon 246 bin 834 TL değerinde yardım malzemesi topladık. Bunlar içinde mont, kazak, pantolon, atkı bere vs. gibi kışlık giyecekler, battaniye, halı gibi malzemeler ve ilaç yardımları var. Kış şartlarında Türkiye’nin misafiri olan insanları inşallah üşütmeyeceğiz.” dedi.

Reklam
Reklam

Dernek Şube Müdürü Önder Çolak da ‘Kimse Yok Mu’ diyerek yardım bekleyen ihtiyaç sahiplerine her zaman el uzattıklarını vurguladı. Çolak, “Hayırsever insanlarımızın desteği derneğimizin imkanları ile muhtaç vatandaşlarımıza yardımlar yapıyoruz. İhtiyaç sahibi insanlarımızın yüzünü güldürmemize vesile olanlar yardımseverlerimize teşekkür ediyor, Türkiye ve dünyanın farklı noktalarında çaresiz bir şekilde bir yardım eli bekleyen insanlara destek olmak isteyen hayırseverlerimizi derneğimize davet ediyoruz.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz