Elazığ Osb Gümrük Müdürlüğü Hizmete Açıldı

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'nde kurulan Gümrük Müdürlüğü düzenlenen törenle hizmete açıldı.Törende bir konuşma yapan...

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'nde kurulan Gümrük Müdürlüğü düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törende bir konuşma yapan Elazığ OSB Başkanı Suat Öztürk, OSB‘nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonu olan 2023 hazarlığını tamamladığını belirterek, hem yeni alanlarla açılımlarını, hem de ARGE ve inivasyon olarak bu gümrük çalışmalarının da bunun parçası olduğunu kaydetti. Öztürk, "İhracat olmadıktan sonra burada içe dönük bir piyasa çalışmasıyla bu OSB‘in ilerlemeyeceğini sanayici arkadaşlarımızın mesafe kat edemeyeceğinin bilincindeyiz. Gümrük müdürlüğü çok önemli çünkü burada transport yapıldığı zaman Mersin limanına direk olarak ithalat ihracat işlemleri yapılıp, gümrük müdürlüğünde destekleyecek lojistik merkezi kuruyoruz. Şu anda yüzde 80‘ni bitmiş vaziyette. Haziran veya temmuz ayında inşallah açılışını yapacağız. Demiryolları ile yapılan protokol ile finansmanını Elazığ OSB karşılayıp, alt yapısını oluşturduk. Demiryolları ray sistemini kurdu. Bunu sağladığımız zaman ithalat ve ihracat yapıldığı zaman yüzde 45 maliyetten düşüyor. Bu da önemli bir faktör olacak bölge için. Gümrük müdürlüğünün önemi daha da artacak” dedi.

Reklam
Reklam

Törende bir konuşma yapan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin de, 10 yıl önce ihracat rakamlarının 30 milyar dolar olduğuna dikkat çekerek, 2012 yılı itibarıyla bu rakamın 152 milyar dolar olduğunu ve dünya ihracat rakamlarına bakıldığı zaman 31. sıraya gelindiğini söyledi. Metin, ”Geleceğini planlamada da bu rakamların baz alınması tabi ki çok doğaldır. 2023 hedefimiz inşallah ihracatta 500 milyar dolar olacak ve dünyanın ilk 11 ekonomisi içinde yer alan bir ülke haline gelmektir. Hiç mahcup olmadık, hükümet olarak en önemli görevimiz; özel sektörün önünü açmaktır. Bizim yaptığımız da bu oldu” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Elazığ Valisi Muammer Erol’a, Bakan Yardımcısı Fatih Metin tarafından plaket verildi. Elazığ OSB Başkanı Suat Öztürk‘de Gümrükler Genel Müdürü Neşet Erkoç’a plaket takdim ederek müdürlüğün açılışı yapıldı. Törene katılan davetliler ile birlikte Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin tarafından ilk işlem yapıldı.

Açılışa Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, AK Parti Elazığ milletvekileri Şuayp Alpay, Faruk Septioğlu, Sermin Balık, Zülfü Demirbağ ile çok sayıda iş adamı katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz