Elazığ'da 10 Kasım AtatürK'ü Anma Törenleri

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 74.yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Törenlere, Elazığ Valisi Muammer Erol, Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgenerla Orhan AKBAŞ, Elazığ Belediye Başkanı M.Süleyman Selmanoğlu, Elazığ Cumhuriyet Savcısı Cemalettin Şimşek, F.Ü Rektörü Kutbettin Demirdağ, Emniyet Müdürü Ayhan Buran, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İlk olarak Vilayet önünde ki Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan törenlerde, siren eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşu ve devamında İstiklal Marşı okundu ardından Atatürk Anıtındaki tören sona erdi.

Reklam
Reklam

Daha sonra Belediye Kültür Merkezinde devam eden törenlerde,günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Elazığ Lisesi Müdürü Nuri Gürdaş yaptı.Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini anlatan şiirler ve anıları öğrenciler tarafından okundu. Şiir ve sanat dalında başarılı olan öğrencilere plaketleri verildikten sonra program Atatürk konulu resim ve kitap sergisiyle sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: