Elazığ'da Bayram Sofraları Kuruldu

Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Elazığ'da da Kurban Bayramı dolayısıyla "bayram sofraları' kuruluyor.

Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Elazığ'da da Kurban Bayramı dolayısıyla "bayram sofraları' kuruluyor.

Elazığ'da kurulan bayram sofralarında, kurban etiyle hazırlanan yemeklerin yanı sıra yöresel yiyecekler de misafirlere ikram ediliyor. Birbirinden farklı lezzetlerin bulunduğu yer sofralarına, Elazığ'da hemen hemen her evde rastlamak mümkün.

Bayramlaşmaya gelen akrabaları ve yakınları için evinde yer sofrası kuran Ali Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerde kurulan bayram sofrasında hem aile fertleriyle bir araya geldiklerini hem de misafirleri konuk ettiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Sofradaki lezzetler hakkında bilgi veren Şimşek, "Soframızda, yöresel yemeğimiz 'sırın' var. Sırın, yufka ekmeği ve sarımsaklı yoğurtla yapılan yöresel yemeklerimizden sadece biri. Bunun yanı sıra kurban etiyle hazırladığımız içli köfte, Harput köfte, güveç, yaprak sarması, kuru fasulye, sütlaç, lahana sarması, ev yapımı börek, baklava ve vişne kompostosu bulunuyor" diye konuştu.

Şimşek, bayram süresince sofralarını her gün kuracaklarını sözlerine ekledi.

Muhabir: Bestami Bodruk / Emrah Gökmen

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: