Elazığ’da BDP Halkla Buluşma Mitingi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Elazığ İstasyon Meydanı’nda Halkla Buluşma Mitingi düzenledi.

Mitinge BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken ile BDP Muş Milletvekili Demir Çelik katıldı.

BDP mitinginde bir BDPli parti flaması yüzünden çıkan tartışmada arkadaşları tarafından darp edildi. Miting alanına darp edilmiş halde giren BDP’liyi sakinleştirmek partililer çaba sarf ederken, miting alanında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı mitingde zafer işaretiyle partileri selamlayan BDP Muş Milletvekili Demir Çelik; Başbakan Erdoğan’ı hedef alarak “Gezi direnişinde Ali İsmail Korkmaz’ları öldüren polisi kahraman eden kendisiydi. Kahraman ilan ettiği polisleri 17 Aralık operasyonlarından sonra kendisine dokunmasın diye hallaç pamuğu gibi oynayan da kendisidir. Demem odur ki Erdoğan yolsuzlukta da, yoksullukta da, yasaklarla mücadelede de yalan söylemiştir, sınıfta kalmıştır. Ona artık güvenmeyin. Başbakan çizgiden çıkmıştır. Başbakan ahlaki değerlerini yitirmiş, psikolojik tedaviye muhtaç bir konumdadır.” dedi.

Reklam
Reklam

BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken ise; “AKP çözüm sürecine gelmişse, AKP müzakere masasına oturmuşsa inanın ki barışa karar verdiği için değil, çözüme karar verdiği için değil siz mücadele ettiğiniz içindir. Sizi savaşla yok edemeyeceğini anladığı içindir. Şimdi hepimize düşen görev AKP’yi müzakere masasında savaşı istese bile, savaşı dayatmak istese bile geri dönülemez bir noktada tutmaktır. Onun için de vereceğiniz her bir oy müzakere masasında ya bizim elimizi güçlendirecek ya AKP’nin elini güçlendirecek. 30 Mart’ta vereceğiniz her bir oyla dağlarda aç susuz bir şekilde gezen evlatlarımızın, çocuklarımızın demokratik siyaset yapmak üzere aramıza gelmesini sağlayacağız. Özgürlük gerillalarının belediye başkanı olarak, milletvekilleri olarak halkımıza hizmet etmesini sağlayacağız.” dedi.

BDP’nin miting alanlarını görenlerin paniklediğini söyleyen Baluken; “başbakan Elazığ’a da geldi. Kürdistan’ın diğer illerine de gidiyor. Büyük bir panik içerisinde, büyük bir korku içerisinde. Elazığ’a geldiğinde siz de gördünüz bu korkuyu gizlemek için Kürdistan’ın hangi iline giderse diğer illerde tam bir seferberlik ilan ediyor. Diğer illerdeki tüm AKP’lileri tek bir ilde topluyor. Elazığ’a geldiğinde de Malatya’da, Bingöl’de, Muş’ta, Erzurum’da, Diyarbakır’da AKP’li bırakmadılar Elazığ’ın meydanına doldurdular. Şimdi bu korku iyidir. Böyle korkması iyidir. Elazığ’ın rengini görmesi iyidir ama bu bize yetmez. Başbakan’ı Tayyip Erdoğan’ı öyle bir korkutacaksınız ki, özgürlüğün rengini öyle bir dalgalandıracaksınız ki bir dahaki sefer Elazığ’a geldiğinde Trabzon’dan, Rize’den, Samsun’dan, Yozgat’tan da AKP’lileri getirmek zorunda kalsın.

Reklam
Reklam

İnanın ki buradan çıkacak sonuçlara göre Erdoğan’ın Başbakan’ın psikolojisi zaten bozulmuş Başbakan’ın psikolojisi alt üst olacak. Kendisine psikoloji servislerinde yer ayarlayacağız. 31 Mart sabahı Elazığ Erdoğan’ın psikolojisini bozacak.” şeklinde konuştu.

Miting alanındaki polislere de çağrıda bulunan Baluken; “Bakın burada halkımız dışında görev yapan güvenlik güçleri de var. Onlara da bir çağrı yapmak istiyorum. Onların kullanacağı oy da önemli. İnanın ki demin söyledim AKP bu seçimde müzakere masasında eli güçlenmiş olarak çıkarsa buraya tekrar savaşla geri dönecek. Buraya tekrar savaşla geri döndüğünde ise cephede onların çocukları savaşmayacak. Bilal Erdoğanlar savaşmayacak. Anadolu’dan kopup buraya gelmiş olan bu Anadolu’nun yoksul çocukları cepheye gidip savaşacak. Onların çocukları onların evinde her gün acaba yarına nasıl uyanırım diye kaygıyla yatmaya başlayacak. O nedenle sadece buradaki halkımızdan değil bu polis ve askerden de bunun hesabını iyi yapmalarını istiyoruz. Eğer tekrar savaş başlamasın istiyorlarsa, eğer tekrar cepheye gitmek istemiyorlarsa, eğer Bilal Erdoğanlar trilyonları götürürken onlar da can kaygısıyla eve dönmek istemiyorlarsa onların da oy vereceği adres Barış ve Demokrasi Partisi’dir. Öyle biz alana girerken düşmanca bakışlarını falan bir kenara bıraksınlar. Biz barışı getiriyorsak o barış en çok onlar için de önemlidir. Ama hala bunu kavrayamamışlar.

Reklam
Reklam

Oradan geçtiğimizde düşmanca bakıyorlar. Bakın bu Elazığ’da görev yapan polisleri, güvenlik güçlerini bir gün meclise davet ediyorum. Gelip bir mecliste baksınlar. Kim ne yapıyor, milletvekilleri ne yapıyor bir baksınlar. Onların oy verdiği partilerin milletvekilleri inanın ki o mecliste ihalelerle, komisyonlarla, paralarla uğraşıyorlar. Onların canını kurtaracak, onlara refah ve barış getirecek mücadeleyi Barış ve Demokrasi Partisi’nin milletvekilleri veriyor. O nedenle artık onlar da bu düşmanlıklarından vazgeçsinler.” diye seslendi.

Ajans23/A.AKIN-B.KESKİN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: