Elazığ'da Berkin Elvan Gerginliği

Elazığ'da Bir gurup gösterici Gezi olayları sırasında yaralanan ve daha sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için yürüdüler

Gezi' eylemlerinde başına gaz kapsülü isabet eden ve 269 gün sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan için düzenlenen eylemde toplanan yaklaşık 600 kişi Fevzi Çakmak Mahallesi’nden Hozat Garajı’na kadar slogan atarak yürüdü.

Fevzi Çakmak Mahallesi’nde toplanan kalabalık yunus emre bulvarından yürüyerek, Zafran kavşağından dönen gurup SSK kavşağından hastane caddesine yöneldi. Hastane caddesinde Hozat garajına doğru slogan atarak yürüyen gurup Berkin Elvan fotoğrafları ile Hozat garajına kadar yürüdü. Hozat garajında bir süre oturma eylemi yapan gurup polisin aldığı sıkı önlemler karşısında önce polise tepki gösterdi, daha sonra yapılan oturma eyleminin ardından gurup hastane caddesinden Fevzi Çakmak Mahallesi’ne doğru toplu olarak dağıldı.

Reklam
Reklam

EYLEMİN İKİNCİ GÜNÜ

Berkin Elvan için gerçekleştirilen eylemin ikinci gününde Fevzi Çakmak Mahallesi’nde toplanan gurup Hozat Garajı’nda KESK ile buluştu. Burada yapılan oturma eyleminde sloganlar atan gurup, şehir merkezine doğru yürümek istediler. Bu sırada Polis ve göstericiler arasında gergin anlar yaşandı, olayların büyümesini polis ve gurup sözcüleri engelledi. Gurup içersindeki bazı göstericiler belediye durağında ki reklam panolarına zarar verdi.

Arzu AKIN / Ajans23

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: