Elazığ'da çatışma: 1 uzman onbaşı şehit

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde teröristlerle güvenlik kuvvetleri arasında çıkan çatışmada 1 uzman onbaşı şehit oldu. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devriye görevi yapan askeri aracın geçişi sırasında terör örgütü PKK tarafından yola döşenmiş mayının uzakta kumanda ile patlatılması sonucu 1 binbaşı şehit oldu, 2 er de yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, bu sabaha karşı Elazığ'ın Karakoçan ilçesi kırsal alanında teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Açılan ateş sonucu ilk belirlemelere göre, Kovancılar jandarma komando taburunda görevli uzman onbaşı Cihan Kızıltaş şehit oldu. Bölgede geniş çaplı operasyonlarlar başlatılırken, şehit Uzman Onbaşı Kızıltaş'ın cenazesinin düzenlenecek törenden sonra memleketi Giresun'a gönderileceği belirtildi.

Reklam
Reklam

HAKKARİ'DE BİNBAŞI ŞEHİT

Bu arada, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devriye görevi yapan askeri aracın geçişi sırasında terör örgütü PKK tarafından yola döşenmiş mayının uzakta kumanda ile patlatılması sonucu dün akşam saatlerinde 1 binbaşı şehit oldu, 2 er de yaralandı.

Alınan bilgilere göre, ilçenin Dağlıca köyü yakınlarında devriye görevi yapan askeri aracın geçişi sırasında, terör örgütü PKK militanlarınca daha önce yola döşenen mayının uzakta kumandayla patlatılması sonucu 1 binbaşı ve 2 er yaralandı. Hakkari Asker Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan binbaşı şehit olurken, 2 erin ise sevk edildikleri Yüksekova Devlet Hastanesi'ndeki tedavilerinin devam ettiği kaydedildi.

Teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı bir operasyonun başlatıldığı ifade edildi.

ŞEHİT BİNBAŞININ KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Şehit binbaşının, Dağlıca Tabur Komutanlığı'nda görev yapan Murat Özyalçın olduğu öğrenildi.

Şehit binbaşı Özyalçın'ın Diyarbakır nüfusuna kayıtlı olduğu ve ailesinin Tekirdağ'da yaşadığı kaydedildi. Şehit binbaşının cenazesi, Hakkari'de düzenlenecek törenin ardından Tekirdağ'a gönderilecek.

Reklam
Reklam