Elazığ'da Doğalgaz Giderek Yaygınlaşıyor

Elazığgaz'ın 2012 yılı yatırım programının önümüzdeki günlerde Genel Müdürlükçe netleşeceğini belirten Elazığ Doğalgaz Dağıtım AŞ...

Elazığgaz'ın 2012 yılı yatırım programının önümüzdeki günlerde Genel Müdürlükçe netleşeceğini belirten Elazığ Doğalgaz Dağıtım AŞ İşletme Müdürü Zülküf Turhan, "Hedefimiz bu yılın sonunda 45 bin faal kullanıcı abone sayısına ulaşmak" dedi.

Elazığ'da doğal gaz abone sayısının 50 bin 758'e yükseldiğini, faal kullanıcı abone sayısının 32 bini bulduğunu belirten İşletme Müdürü Turhan, "Yeni sezon için yapılmasını planladığımız çalışmaların programını Genel Müdürlüğümüze sunduk. Bu programın nasıl kesinlik kazanacağını ve bize döneceğini bekliyoruz. Bu haftanın sonunda ya da önümüzdeki hafta içinde 2012 programımız kesinlik kazanıp bize dönecek. Gelecek yatırım programına göre biz de çalışmalara başlayacağız. Geçen yıl çalışma yaptığımız yüklenici firmayla da görüşmelerimiz sürüyor. Çalışmalara başlamadan önce müteahhit firmayla da anlaşma sağlamamız gerekiyor" dedi.

Reklam
Reklam

Yatırımlarını ilde doğal gaz abone sayısına bağlı olarak planladıklarını belirten Turhan şunları söyledi:

"İlimizde doğal gaz kullanımı tablosuna baktığımızda bu yıl geçen yıldan daha iyi bir konumdayız. Genel Müdürlüğümüz bu tabloya göre yatırım programına onay veriyor. Doğal gaza zam gelmesine rağmen faal kullanıcı sayısında yaşanan artış ve kullanım miktarı tablosu olumlu gelişme gösteriyor. 2012 yılında geçen yıl çalışmaların yapıldığı bölgelerden gelen talepleri de göz önüne alarak bu bölgeleri tamamlamaya, bunun yanında yeni bazı yerleşim birimlerine şebeke götürerek bu bölgelerin de doğal gaza geçmesini planladık. Bu planlamamızın neticesini önümüzdeki günlerde alıp çalışmalarımızı buna göre başlatacağız."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: