Elazığ'da Gaziler Günü Kutlandı

Elazığ'da "19 Eylül Gaziler Günü" nedeniyle tören düzenlendi.

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Gaziler Günü dolayısıyla saat 11.00’de Vilayet önünde ki Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Törene Vali Muammer Erol, 8. Kolordu Komutanı Vekili Albay Mevlüt Yılmaz, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudbettin Demirdağ, Emniyet Müdürü Ayhan Buran, daire müdürleri, gaziler, gazi yakınları, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Elazığ Şube Başkanı M. Namık Bulut, 19 Eylül Gaziler Günü’nün vatana canını adayan kahramanların günü olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Aziz vatanımızın bütünlüğüne saldıran iç ve dış düşmanlara karşı amansız mücadele sergileyerek Türk gücünü bir kere daha dünyaya ispat eden ve bu uğurda uzuvlarını feda ederek altın harflerle destanlar yazan kahraman güneydoğu gazileri; 19 Eylül büyük önder M. Kemal Atatürk’ün şahsında Türk kahramanlığının taçlandığı bir gündür. Başkomutan M. Kemal Atatürk’ün komutasında ki kahraman Türk ordusu, 13 Eylül 1921’de 22 gün 22 gece süren, dünyanın en uzun ve en kanlı muharebelerinden birisi olan Sakarya meydan muharebesinde sömürgecilerin maşası olarak Anadolu içlerine kadar ilerleyen işgalci Yunan ordusunu Polatlı önlerinde durdurmuş, tarihinin en büyük yenilgisini yaşatarak, onu bozguna uğratmış ve kaçmaya mecbur etmiştir. Sonuç olarak düşman, bir sene sonra topraklarımızdan tamamen atılmıştır. Sakarya meydan muharebesi, Türk ordunsun İkinci Viyana kuşatmasından beri süren geri çekilişine de son vermiştir. Sakarya meydan muharebesi Anadolu halkının ölüm-kalım savaşı olmuştur. Bu mücadele kaybedilseydi, sömürgecilerin Anadolu’yu paylaşım planı olan Sevr gerçekleşecek, dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti devleti bir hayal olarak kalacaktı.”

Reklam
Reklam

Bulut, “Gaziler Günü; bu aziz vatana canını adayan kahramanların günüdür. M. Kemal Atatürk’ün şahsında Türk kahramanlığının taçlandığı bir gündür” dedi.

Burada ki törenin ardından Vali Muammer Erol, 8. Kolordu Komutan Vekili Mevlüt Yılmaz ve Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Elazığ Şubesi’ni ziyaret etti. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Elazığ Şubesi yöneticileri ise öğleden sonra sırasıyla Vali Muammer Erol, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş ve Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu’na ziyaret gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: