Elazığ’da Kentsel Dönüşüm, Müzik Eşliğinde Başladı

Elazığ’ın Olgunlar Mahallesi'ne bağlı Sürgülü Sokak'ta kentsel dönüşümün ilk hamlesi yapıldı. Elazığ Belediyesi öncülüğünde başlayan...

Elazığ’ın Olgunlar Mahallesi'ne bağlı Sürgülü Sokak'ta kentsel dönüşümün ilk hamlesi yapıldı.

Elazığ Belediyesi öncülüğünde başlayan yıkım işlemi, iki ve dört katlı olmak üzere iki binanın yıkımı ile beraber, müzik eşliğinde ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla başladı. Yıkım işlemine Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ve Elazığ Valisi Muammer Erol ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, "Doğu Anadolu'da bir ilki sizlerin huzurunuzda gerçekleştiriyoruz." dedi. Artık ülkenin 'değişim ve dönüşüm' olarak farklı dönem yaşadığını belirten Selmanoğlu, "Kentsel dönüşüm sadece sağlık, eğitim, yollar ve bilişim alanında değil demokrasi ve insan hakları ile mutlu yaşam alanları üretmek ve insanların huzurlu mekânların da mutlu yaşamaları anlamı da taşıyor." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Elazığ Valisi Muammer Erol ise kentsel dönüşümün Elazığ’da bir ilk olduğunu söyledi. Bunun bir başlangıç olduğuna dikkat çeken Vali Erol, bu alanların yenilenmesi ile beraber adımların atılması, belediyenin sorumluluk adına kentsel dönüşüme tabi mülkiyet sahiplerinin belediye ile irtibata geçmesini beklediklerini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: