Elazığ’da nevruz gerginliği

Elazığ’da bu gün kutlanan nevruz kutlamalarında yer yer gerginlikler yaşansada genel anlamda sakin geçti.

Elazığ’da bu gün sabah saatlerinde BDP il binası önünde toplanan partililer buradan istasyon meydanına kadar sloganlar atarak yürüdüler.

Buradaki nevruz kutlamalarına BDP Bingöl millet vekili İdris Balukent ve BDP İstanbul il başkanı Asiye Kolçak’ta kutlamalara katıldılar.

Elazığ İstasyon meydanında toplanan 350-400 kişilik gurup nevruz ateşini yakarak halaylar çektiler.

Elazığ istasyon meydanında nevruz kutlanırken Gazi Caddesinde toplanan Ülkücü gurup BDP lilerin Nevruz kutlamalarını protesto etmek için alana yürümek istediler. Çevik kuvvet polisinin sokak başlarını barikat kurarak kapattığı Gazi caddesinde ise gurubu engellemeye çalıştı.

Reklam
Reklam

Yaklaşık 500 kişilik Gurup BDP liler dağılana kadar bekleyeceklerini söyleyerek tekrar gazi caddesine doğru yürüyüşe geçtiler, polis barikatını açmaya çalışan gurup ile polisler arsında zaman zaman arbedeler yaşandı. Ara sokaklardan BDP lilerin toplandığı istasyon alanına girmeye çalışan bazı ülkücüler polis tarafından gözaltına alındı.

BDP lilerin nevruz kutlamaları sürerken alana girmeye çalışan guruplar ile polis arasındaki kovalamacalar devam ederken BDP li gruplar nevruz kutlamalarını bitirerek yine polis eşliğinde istasyon meydanından Hozat garajına kadar yürüyerek sessiz bir şekilde dağıldılar.

Ajans23/Özge İNCE

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: