Elazığ'da Öğretim Üyesinin Arazide Ölü Bulunması

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilgin Gürateş'in arazide ölü bulunması olayıyla ilgili müebbet hapisle cezalandırılan iki sanık

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilgin Gürateş'in arazide ölü bulunması olayıyla ilgili müebbet hapisle cezalandırılan iki sanık hakkında gasp iddiasıyla da dava açıldı.

Müebbet hapse mahkum edilen Recai Y. (55) ve oğlu Gökhan Y'nin (27) gasp suçundan da yargılanması için dava dosyası Yargıtay'dan Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Duruşmada, Recai Y. ve Gökhan Y. ile iki tarafın avukatları hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Sadık Özkan'ın, "Gürateş'i öldürmeden önce neden cep telefonunu, dizüstü bilgisayarını ve kredi kartını aldınız-" sorusu üzerine Recai Y, "Ben zorla almadım, kendisi bana verdi. Hatta kredi kartıyla tek bir alışveriş yaptım ve cep telefonu aldım. İsteseydim başka alışverişler de yapardım. Hatta parasının tamamını da çekerdim ama yapmadım" ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Savunmaların ardından, delillerin yeniden ele alınıp değerlendirilmesi için duruşma ertelendi.

-Olay-

Elazığ'da 3 Nisan 2012'de bir ihbar üzerine merkeze bağlı Gümüşkavak Mahallesi'ndeki arazide kazı çalışması yapan ekipler, 6 gün boyunca kendisinden haber alınamayan Doç. Dr. Bilgin Gürateş'in (48) cesedine ulaşmıştı. Boynunda iz olduğu belirtilen Gürateş'in kasığından silahla vurulduğu bildirilmişti.

Doç. Dr. Gürateş'in, kent merkezinde bulunan bir iş hanındaki büroda silahla vurulduktan sonra bir sandığın içine konularak Gümüşkavak Mahallesi'ndeki araziye kadar taşındığı ve burada toprağa gömüldüğü, delil kalmaması için de büronun çamaşır suyuyla temizlendiği iddia edilmişti.

Tutuklu sanıklar Recai Y. ve Gökhan Y'yi müebbet hapisle cezalandıran mahkeme heyeti, Recai Y'yi ruhsatsız silah bulundurmaktan da iki yıl hapse mahkum etmişti. Diğer 5 sanıktan 3'ünün beraatına karar veren mahkeme heyeti, iki sanık hakkında da hükmün açıklanmasını ertelemişti.

Muhabir: Bestami Bodruk

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: