Elazığ’da Taksim Gerginliği

İstanbul’da başlayan ve Türkiye de birçok ilde devam eden Gezi Parkı protestosu bu gün Elazığ gerginliğe neden oldu

Bu gün öğleden sonra Elazığ'da, İstanbul Gezi Parkı'ndaki olayları protesto etmek için yapılan yürüyüşte olaylar çıktı.

Bir çok gurubun destek verdiği yürüyüşe guruplar önce PTT meydanında bir araya geldi, burada toplanan grupların içersinde CHP ve MHP’lilerin de olduğun gözlendi, Hükümet aleyhin slogan atan guruplar öğretmen evinin önüne gelerek burada istiklal marşı okuduktan sonra saygı duruşunda bulunduktan sonra tekrar PTT meydanına doğru yürüyüşe geçti.

Öte yandan Hozat garajında toplanan EMEP, KESK ve CHP üyeleri burada uzun süre slogan atarak oturma eylemi yaptılar. Daha sonra Hozat garajından öğretmen evine yürümeye başlayan guruba Gazi caddesi üzerinde bir gurup MHP’li tepki gösterdi. Burada polisin aldığı önlemler sayesinde her hangi bir olay çıkmadan gurup tekrar PTT meydanına doğru 'Her yer Taksim her yer direniş', 'Hükümet istifa', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganlar atarak yürümeye başladı.

Reklam
Reklam

İki gurubun burada birleşerek ortak hareket etmesi ise ilginç görüntülere sahne oldu, PTT meydanında Türk Bayraklarıyla sloganlar atan CHP ve MHP li guruplara EMEP’li guruplarında zafer işaretleriyle destek verdiler.

Burada birleşerek Hozat Garajına doğru yürüyüşe geçen guruplar Hastanene caddesinden Perşembe pazarı güzergâhından Şehit İlhanlar caddesine geldiler. Öğretmen evine yürümek isteyen guruplara polis izin vermedi, Gurupların toplandığı yere gelen Elazığ Emniyet Müdürü Ayan Buran burada guruba dağılmaları yönünde çağrıda bulundular.

Dağılmayan göstericilere tazyikli suyla müdahale eden güvenlik güçlerine göstericiler taşla karşılık verince bir anda ortalık savaş alanına döndü. Olay yerinde yaşanan kısa süreli kovalamamanın ardından göstericiler ara sokaklara doğru dağıldılar. kısa bir süre sonra tekrar toplanan guruplarla olay yerine gelen CHP Elazığ İl Başkanı Mustafa Kemal ATİKER konuşarak sakinleştirmeye çalıştı.

Arzu AKIN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: