Elazığ`da Uygulanan Projeler

AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, kentte yapılması planlanan uygulamalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Alpay, 28...

AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, kentte yapılması planlanan uygulamalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Alpay, 28 köyü kuşatacak şekilde toplam 260 bin dönüm araziyi toplulaştırma ile ilgili ihalenin kesinleştiğini ifade etti.

Elazığ`da uygulanacak projeleri açıklamak üzere basın toplantısı düzenleyen AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, projelerin detayını açıkladı. Tarım arazilerinin toplulaştırma çalışmalarının sürdüğünü aktaran Alpay, toplulaştırmayla birlikte tarımın daha elverişli bir hale geleceğini belirtti. Alpay, 28 köyü kuşatacak şekilde toplam 260 bin dönüm araziyi toplulaştırma ile ilgili ihalenin kesinleştiğini belirterek "Sözleşme tahminimce önümüzdeki ay içerisinde yapılacak. Ancak yer tespitiyle alakalı çalışmalar devam ediyor" dedi.

Reklam
Reklam

Sulama projesi hakkında bilgi veren Şuay Alpay, projeyi takip eden firmanın bölgedeki incelemelerini bitirdiğini söyledi. Alpay, sulama projesi konusunda bir değerlendirmeleri olduğunu anlatarak şöyle konuştu: "Buna göre, üç ana alternatif ortaya çıktı. Birincisi; Fırat Nehri yatağından, Beyhan Barajından kapalı basınçlı boru damlama yağmurlama sistemiyle olan bir proje. İkincisi; Sulu Deresi depolama sistemiyle yapılacak bir baraj inşaatı ve sulama projesi. Üçüncüsü ise; Keban Barajı yolu havzasından yapılacak olan bir sulama projesidir. Tahminimce bu proje önümüzdeki ay içerisinde netlik kazanacaktır."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: