Elazığ'dan Kısa Kısa

AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Alpay, mesajında, 23 Nisan'da hem Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 93. yıl dönümünün hem de çocuk bayramının kutlandığını anımsattı.

Türk milletinin iradesini temsil eden TBMM'nin 23 Nisan 1920'de açıldığını ve bununla beraber ulusal egemenliğin asıl sahibi olan millete iade edilmesin tarihi olduğunu aktaran Alpay, şunları ifade etti:

"Bugün sahip olduğumuz modern siyasi hukuki kavram ve kurumların temelinde milli egemenlik fikri vardır. Milli egemenlik fikri, parlamenter demokrasinin olmazsa olmazı, vazgeçilmezidir. Halkın iradesini her şeyin üstünde olduğunu, ulusun geleceğini ancak kendisinin tayin edeceğini vurgulanmıştır. Mustafa Kemal Atatürk bu önemli günü çocuklara armağan ederek çocukların kendilerine olan inanç ve güvenlerini arttırmıştır. Bugünün çocuklara armağan edilmesi geleceğimizin teminatı çocukların ülkemizin geleceği için ne derece önemli olduğunu bizlere hatırlatmaktadır."

Reklam
Reklam

Alpay, geleceğin teminatı çocukların bayrımını en içten duygularla kutladığını kaydetti.

-THK Elazığ Şube Başkanlığın'dan 23 Nisan mesajı-

Türk Hava Kurumu (THK) Elazığ Şube Başkanı Tamer Kurtoğlu da mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 93. yıl dönümünün kutlanacağı 23 Nisan'da varlıklarıyla hayata neşe katan çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladığını ifade etti.

Muhabir: Emrah Gökmen

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: