Elazığlı Çiftçiler Malatya Teknoloji Fuarı'nı Gezdi

Elazığ İl Tarım Müdürlüğü çalışanları ve Elazığ çiftçilerinden oluşan 42 kişi, Malatya Teknoloji Fuarı'nı gezdi.Elazığ...

Elazığ İl Tarım Müdürlüğü çalışanları ve Elazığ çiftçilerinden oluşan 42 kişi, Malatya Teknoloji Fuarı'nı gezdi.

Elazığ İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Malatya 7. Doğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'na teknik gezi düzenledi. Tarım ve hayvancılık sektöründeki son gelişme ve yeniliklerin sergilendiği fuarda sera teknolojileri, su ve sulama teknolojileri, gübreler, zirai ilaçlar, tohum, fide, fidan ve bahçecilik, ekolojik tarım, çiftçilik ve seralara yönelik diğer ekipman ve hizmetler ile ilgili bilgiler alındı.

Reklam
Reklam

Elazığ İl Tarım Müdür Vekili Abdülmecit Yaşa, Malatya Teknoloji Fuarı'na gezi düzenlediklerini belirterek, canlı hayvan yetiştiriciliği, hayvansal üretim makineleri, hayvan sağlığı ve veterinerlik hizmetleri, ilaçları ve ekipmanları, tavukçuluk, mekanizasyon, süt ve süt ürünlerinden oluşan firma stantlarını ziyaret ettiklerini anlattı. Yaşa, ürünler hakkında hazırlanan broşür, dergi, kitap, liflet gibi materyaller temin edildiğini kaydetti. Yaşa, Tarım ve hayvancılığın daha iyi seviyelere gelmesi, yaygınlaştırılmasına katkı sağlayacağı düşüncesi ile yapılan Malatya Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na yapılan teknik gezide; çiftçilerin tarım ve hayvancılık sektördeki gelişmeleri, makine teçhizatları yakından takip etmeleri sağlandığına dikkat çekti.

Tarımdaki gelişmelerin en iyi takip edildiği yerlerin tarım fuarları olduğuna da değinen Yaşa, “Düzenlenen tarım fuarları tarımdaki yeni gelişmeleri üreticimize sunarak teknoloji üretenler ile kullananlar arasında bir köprü görevi görmektedir.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: