Elazığlı Eğitim Gönüllüsü Özkaynak, Vefat Etti

İlim Yayma Cemiyeti’nin Elazığ Şubesi'nde üstlendiği eğitim faaliyetleriyle tanınan hayırsever Ziraat Mühendisi Yüksel Özkaynak(75) vefat...

İlim Yayma Cemiyeti’nin Elazığ Şubesi'nde üstlendiği eğitim faaliyetleriyle tanınan hayırsever Ziraat Mühendisi Yüksel Özkaynak(75) vefat etti.

1938 yılında Elazığ’ın Kesrik (Kızılay) mahallesinde doğan Yüksel Özkaynak ilk ve orta öğrenimini bu ilde tamamladı. Daha sonra Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde başladığı yüksek öğrenimini tamamlayarak yüksek mühendis payesini alan Özkaynak, DSİ 8. Bölge Müdürlüğü’nde göreve başladı. Bu görevinde Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgelerinin geniş bir hinterlandında etüt-plan çalışmalarında önemli hizmette bulundu. Daha sonra Elazığ Azot Fabrikası’nın müdürlüğüne getirilen merhum Özkaynak, zarar eden fabrikayı kısa sürede toparlayarak kâra geçirdi. Fırat Üniversitesi’nde uzman, ardından DSİ 8. Bölge Müdürlüğü’nde mühendis olarak çalıştı. Bu görevdeyken emekli oldu.

Reklam
Reklam

Merhum Hacı Yüksel Özkaynak’ın diğer bir hizmeti ise kurucusu bulunduğu İlim Yayma Cemiyeti’nin Elazığ Şubesi bünyesindeki faaliyetleri oldu. 15 yılı aşkın bir süre başkanlığını yaptığı bu cemiyet, mahallelerde okuma salonları açarak Elazığ’ın kültür ve irfanının gelişmesinde katkıda bulunmuş, yine aynı doğrultuda konferans, panel ve benzeri etkinlikler gerçekleştirmiştir.

Merhum Özkaynak, şahsi gayretleriyle temin ettiği nakdi yardımları çeşitli illerde yüksek tahsil yapan öğrencilere burs olarak aktarmış ve onların yetişmesinde pay sahibi oldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz