Elazığlılar Feshanede Gövde Gösterisi Yapıyor

4 ile 7 eylül tarihleri arasında Feshanede yapılan Elazığ feshane tanıtım günlerinde Elazığ tüm değerleri ile İstanbul'a çıkartma yaptı.

Eylül ayında İstanbul'a çıkartma yapan Elazığlılar açılan stantları ile gelenleri hem ağırlıyor hem de uğurluyorlar.

Elazığlılar bir yandan gelen misafirlere yöresel ikramlarda bulunurlarken Elazığ'ın değerleri olan tarihi, el sanatları, sanatçıları, damak tadı ve yöneticileriyle tam kadro misafirleri ağırlamanın sevincini yaşıyorlar.

Elazığ Dernekler Federasyonu ELFED Başkanı Faik İçmeli kendilerine düşen görevi yapmanın haklı gururunu yaşarken İstanbul'a çıkartma yapan belediye başkanları, kaymakamları, yöneticileri ve iş adamlarıyla tam kadro stantlarda yer almaları da ayrı bir tat ve lezzet katıyor.ELFED Başkanı Faik İçmeli, "Hedefimiz Elazığ'ın şahlanış dönemine katma değer sağlamaktır.

Reklam
Reklam

Burada dolu dolu bir 4 gün geçireceğiz. Elazığ İstanbul arası 17 dernekle beraber misafirlerimizi ağırlıyoruz" dedi. Palu Kaymakamı Mehmet Fatih Çiçekli, Palu ilçesinin tanıtımı için heyecan taşıyan biri olarak, "Tarih Palu, Palu tarihtir. Palu tarih kokan bir yerdir. Geçmiş tarihinde ekonomik olarak zengin bir yer olan Palu, şimdi ise tarihi ile çok zengindir" diyerek Palu'nun tarih kokan bir yer olduğunu kurmuş oldukları stantlardaki görsellerle de ispat etmiş oluyorlar.

Elazığ Sivrice standında gelen misafirlerini bizzat karşılayan belediye başkanı Ebubekir Irmak "Buralar buluşma ve kaynaşma noktası. Köyümüze dağımıza herkesi davet ediyoruz. Sivrice bir kayak merkezi, yamaç paraşütün yapıldığı yer. Bizim batı şehrimiz var. 12 ay boyunca Turizmin olduğu bir ilçe. Ulaşım aksının 4 noktada bulunduğu ender bir ilçe. Haser baba yatığı var. Önce biz size kurban, sonra el bize kurban" diyerek misafirperverliklerini de dile getirmiş oldu.

Elazığ'ın en köklü tanıtım ve katma değer sağlayan firmalarından biri olan Eti Krom A.Ş. de madencilikte stantları ile tanıtım günlerine ayrı bir değer kattılar.

Reklam
Reklam

İşletme Genel Müdür Yardımcısı Osman Biçer; "Şirket olarak bizler gerekli desteği verdiğimize inanıyoruz. Biz her türlü etkinliklerde sponsor olarak varız. Şirketimiz hem istihdamda hem de Elazığ ilinin ihracat rakamlarında 5 milyon dolardan 220 milyon dolara çıkmasını sağlayan bir kuruluşuz."dedi.

İnsan Kaynakları Direktörü Tarık Kırat; "Elazığ insanlık tarihinde bütün uygarlıklarda ilgi alanı olmuş bir yerleşim yeridir. Feshane’de olmamızla milli değerlerimizi milli kültürümüzü ve adet örf geleneklerimizi tanıtacağımız bir yer burası. Elazığ insanı ülkesine sahip çıkan bir örnek topluluktur."dedi.

Elazığ Turizm Tanıtım ve Kültür Derneği Başkanı Burak Soylu da Feshane Tanıtım Günleri için yaptıkları çalışmaları anlatırken, "Bu Feshane’deki tanıtım günlerimiz için ulaşmadığımız yer kalmadı. Daha çok işimiz var. Siz burada kendinizi test ediyorsunuz. Biz şunu iddia etmiştik. İstanbul'da ne kadar varsanız siz Türkiye'de o kadar varsınız" dedi.

Genel sekreter Cihan Dilek de, “Bizler buraya yöresel patilamızı getirerek halkımızın damak tadını sunuyoruz. El sanatlarımızı, yayınlarımızı getirdik. İstanbul'da Elazığ'ı bilmeyen kalmasın istiyoruz" diyerek iddialı bir demeç verdiler.

Reklam
Reklam

Elazığ'ın altın adamları olan EOSB Başkanı Suat Öztürk ise, "Elazığ sanayi kültürünün olduğu 13 üretici ile kendi alt yapısını oluşturmuş üretimi var. Son 10 yılda bir sıçrama var. Sanayi bölgemiz 600 hektar oldu. Yeni alanla 116 fabrika kurulması ile katma değer katacak. Döküm sektörü, işlenmiş mermer sektörü, Mobilya ürünleri üretimimiz var. Coca Cola 5. fabrikası elazığda. 2023 hedefimizde 20 bin çalışanı 2 milyar dolar ihracaat 250 fabrika hedefi koyduk. "diyerek gelecekteki Elazığ sanayisini de dile getirdi.

Heyecanlı ve bir o kadarda işini bilen bir başkan olan Ağın belediye başkanı Yılmaz Serttaş ise, "Ağın ilçemizi cazibe merkezi haline getireceğiz. Ayınak adası, turizm bölgesi ilan etmak için çalışıyoruz. Agın'a geri dönüş başlayacak. Gölün üzerinde 4 il ve 6 ilçe var. Hastek kalemize artık heyet götürüyoruz. Sülük gölümüzde ayrı bir şifa merkezimiz. Bizlere "diyerek değerlerini bir bir sıraladı. Gelecek ağın artık şimdiden merak uyandırıyor.

Aslen Ağın'lı olan Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Taner Öğünç, Ağın standını ziyaret ederken, "Bu festivalle Elazığ'lılar en azından bir araya geliyorlar. Artık hemşericilik değil de Türkiyeleşmeye başlıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Baba tarafından Ağın halkının sevildiği bir aile olan Uçkınkaya ailesinin büyüğü Asal Uçkınkaya'da stant ziyaretinde Bana Ağın'da ne yetişir denirse adam gibi adam yetişir. % 98 eğitimli insanlar vardır. İMC'yi iyi bilen usulünü tatbik edip kooparatifleşmenin temelini atan bir ilçe. Çocukluğumuz tamamen orada geçti. Yöre halkı babamın ismini okula vererek bizlere de sahip çıktı" dedi.

Elazığ günleri ilk gününde stantlara akın eden hemşerileri ile doldu taştı. Yöresel ürünler stantlarda yer alırken bal, leblebi, peynirler, çiğköftesi herkesin odak noktası oldu. İş adamları, sivil toplum kuruluşları ve hemşerileri ile tam anlamıyla İstanbul'da bizde varız dercesine gövde gösterisi yaptılar. 4 gün sürecek festival Elazığlılar için bir ilkinde başlangıcı olacak gibi.

Elazığlıları hedefi çok büyük. Elazığ günlerinde üniformalarını giyip gelen iki kız kardeş Betül Özyürek ve Aytül Özyürek heyecanlarını Sivrice Belediye başkanı Ebubekir Irmak'la çektirdikleri hatıra fotoğrafı ile ebedileştirdiler.

Reklam
Reklam

Kovancılar Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürü Cevat Karabulut ile birim çalışanlarından Ahmet Fatih Karakuş ve el işi kurs hocası Hatice Doğan ile el işleri, biberi, balı ve ekmeği ile stantlarında yerlerini aldılar.

Muhabir/Buşra KESKİN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: