Elbim Aile Birleşim Sınavında Yine Yüzde 99 Başarılı

Gaziantep Elbim yabancı dil kursları ile Almanya Aile Birleşim vize sınavına giren 31 öğrenciden 30'u...

Gaziantep Elbim yabancı dil kursları ile Almanya Aile Birleşim vize sınavına giren 31 öğrenciden 30'u sınavda başarı sağlayınca sertifikalarını aldı.

Almanya'nın çıkardığı yasayla aile birleşimi için sınava tabi tutulan Türk vatandaşları, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin sınav merkezi olan Gaziantep'te hizmet veren Elbim Almanca Dil Kursu'nda hayallerine ilk adımı atıyor. Almanya'ya gidebilmek için Elbim Almanca Dil Kursu aracılığıyla Almanca öğrenen kursiyerler, 3 ayın sonunda yapılan sınavda başarılı oldu. Kaliteli öğretim kadrosu ve akıla kazınan eğitimleriyle dikkat çeken Elbim Dil Kursları'nda, Almanya vizesi alabilmek için mecbur kılınan sınava giren 31 kursiyerden 30’una sertifikaları düzenlenen törenle dağıtıldı. Sertifikalarına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan kursiyerler diğer yandan aile ortamı olarak gördükleri öğretmenlerinden ayrı kalacak olmanın hüznünü yaşadı. Sıfırdan Almanca öğrettiklerini ifade ederek, kursiyerlerin azim ve gayretle başarıya ulaşabileceklerini belirten Elbim öğretmenleri, "3 aylık bir eğitim süreci sonrası hiç Almanca bilgileri olmayan öğrencilerimize gerekli bütün konuları anlattık. Bunun yanında Türkçe okuma-yazması olmayan öğrencilerimiz de oluyor. Bunlara önce Türkçe ardından Almanca öğreterek aile birleşimlerini sağlamaları için yardımcı oluyoruz. Çok yoğun bir çalışma sonrası sadece dil alanında değil Almanya'da ki yaşam hakkında da bilgiler veriyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: