Elbim Almanca Aile Birleşim Dil Kurslarında Uyum Semineri

Almanya’ya evlilik yolu ile gitmek isteyen kişiler, Almanya Türk Toplumu tarafından Gaziantep ELBİM Dil Kursu'nda...

Almanya’ya evlilik yolu ile gitmek isteyen kişiler, Almanya Türk Toplumu tarafından Gaziantep ELBİM Dil Kursu'nda 30 saatlik uyum semineri alan öğrenciler hayallerine bir adım daha yaklaştı.

Gaziantep'te Aile Birleşimi Yasası’ndan yararlanarak Almanya'ya gitmek isteyen kişilere girecekleri A1 sınavı öncesi Almanya Türk Toplumu Üyeleri tarafından 1 haftalık uyum semineri verildi.

Verilen uyum seminerinin ardından kursiyerlere son bir kez daha Almanya’da karşılaşacakları problemlerle ilgili bilgi verildi.

Reklam
Reklam

Sertifika töreni öncesi Almanya Türk Toplumu Kültürler Arası İletişim ve Göçe Hazırlık Kursu Öğretmeni Nebahat Uzun, “Almanya devlet yapısını, Almanya’daki yasalar, göçmenlerin uyum sorunları, katılım sorunları, Almanya'daki göçmenlerin sorumlulukları ve hakları gibi konuları öğrencilerimize anlattık. ELBİM, bir buçuk ay süren kurs veriyor. Kursiyerler bir buçuk ayda kendilerini ifade etmeyi öğrenmişler, bunun çok büyük bir başarı olduğuna inanıyorum. Gittiğimiz toplumun yaşamını sosyal hayatı konusunda bilgi sahibi olursak. O topluma katkı sağlayabiliriz. Aynı zamanda korkularımızı yeneriz. ELBİM Gaziantep'te Almanca kurslarını çok büyük bir başarı ile sergiliyor. Gördüğümüz kadar ile uzman öğretmenler ile çalışıyorlar ve çok disiplinli bir şekilde seminerler yapıyorlar. Bu seminerlere biz katılmasak da öğrenciler ile yaptığımız diyaloglarda zaten fark ediyoruz” dedi.

ELBİM Kurslarına teşekkür eden bir kursiyer, “Sertifikamızı almamızda bize oldukça yardımcı olundu. Onlar sayesinde yabancı dil öğrendim. Tabi öncelikle Türkçe dili eğitimi aldık. Yabancı dil eğitimi almak isteyen herkesi bu kursa gelmelerini tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: