Elbim İle 28 Kişi Daha Almanya Vizesi İçin Sertifikalarına Kavuştu

Gaziantep'te, Almanya'ya gitmek için Elbim Almanca Dil Kursu aracılığıyla vize sınavına giren 29 kursiyerden 28'i...

Gaziantep'te, Almanya'ya gitmek için Elbim Almanca Dil Kursu aracılığıyla vize sınavına giren 29 kursiyerden 28'i sınavı başarıyla geçerek sertifikalarını aldı.

Almanya'nın çıkardığı yasayla aile birleşimi için sınava tabi tutulan Türk vatandaşları, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin sınav merkezi olan Gaziantep'te hizmet veren Elbim Almanca Dil Kursu'nda ailelerine kavuşmak için ilk adımı atıyor. Almanya'ya gidebilmek için dil öğrenen kursiyerler, 3 aylık çalışma temposunun ardından sınava girdi. Elbim Dil Kursları aracılığıyla sınava giren 29 kursiyerden 28'i başarılı oldu. Başarılı olan kursiyerler, sınavı başarıyla geçmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek,

Reklam
Reklam

"Bu kursa geldiğimizde Almanca öğreneceğimizi yada konuşacağımızı hiç tahmin etmiyorduk. Ama buradaki eğitim kadrosu gözümüzde büyüttüğümüz Almancayı kısa sürede bizlere sevdirdi ve öğretti. Bu imkanları sağlayan Elbim kursu yetkililerine teşekkür ediyoruz" dediler.

Bazı kursiyerler ise Almanya'da daha önce yaşadıklarını ancak sınavın farklı bir formatta yapıldığını ifade ederek, "Almanca bilmemize rağmen bu sınavda başarılı olamayacağımızı düşündük. Sonuç olarak buradaki eğitimle sınavda neler yapabileceğimizi öğrendik. Çünkü bildiğimiz Almanca'dan farklı sınavın kendi formatı var. Çok şükür bu zorlu engeli de Elbim sayesinde aştık" diye konuştular.

Almanca Öğretmeni Ayşe Çetin ise kursiyerlerin zamanını çok iyi değerlendirmeye çalıştıklarını belirterek, "Bize gelen kursiyerlerimizin zamanı bizim için çok önemli. Çünkü buradan alacakları eğitimle sınava girecek ve vize için gerekli olan sertifikaya kavuşacaklar. Bu sertifikalar kursiyerlerimizi Almanya'da bekleyen ailelerine kavuşturacak. Elimizden geldiği kadar kursiyerlerimizi tek sınavla bu başarıya ulaştırmaya çalışıyoruz. Zaten yüzde oranımıza bakıldığında bu başarıyı sağladığımız görülebilir.

Reklam
Reklam

Son olarak, sınava hazırladığımız 29 kursiyerimizden 28'i başarılı oldu. Başarılı olan bu kursiyerlerimize yeni hayatlarında başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: