Elbistan İtfaiye Amirliği'nde Mutfak Tüpü Ve Araç Yangını Söndürme Tatbikatı

Elbistan Belediyesi İtfaiye Amirliği, yaz döneminde meydana gelmesi muhtemel yangın olaylarıyla ilgili söndürme tatbikatı düzenledi.

Elbistan Belediyesi İtfaiye Amirliği, yaz döneminde meydana gelmesi muhtemel yangın olaylarıyla ilgili söndürme tatbikatı düzenledi.

Elbistan İtfaiye Amirliği'ne yeni alınan personelin eğitiminin tamamlanmasının ardından mutfak tüpü ve araç yangını söndürme tatbikatı yapıldı. Tatbikat itfaiye ekiplerine, araç yangını olduğuna dair bir ihbar verilmesi üzerine başladı. Ekipler, hemen yangına müdahale ederek yangının büyümesini engelledi.

Personele, araç yangınının hemen ardından mutfak tüpü sızmaları ve ateşlenmeleriyle ilgili tatbikat yaptırıldı.

Reklam
Reklam

Tatbikatta personel eline aldığı ıslak battaniyeyi yanan mutfak tüpünün üstüne atarak söndürmeye çalıştı.

İtfaiye Amiri Lütfi Demir, araç yangını ve mutfaklarda çıkan yangınların söndürülmesine dair bilgiler verdi.

Tatbikat sonrası basın mensuplarına bir açıklama yapan Demir, "Mutfak tüplerinde çıkan yangınlarda korkulacak bir durum olmadığını hep birlikte gördük. Gaz kaçağı sonucu yükselen alevlerin üzerine ıslak bir battaniye atılarak tüpün vanası kapatıldığında yangın söndürülmüş oldu. Toplumumuzda mutfak tüplerinin patlayacağı korkusu yaşanmaktadır. Mutfak tüpünün bulunduğu ortamda ısınma veya basınç olursa mutfak tüpleri o zaman patlayabilir" dedi.

Muhabir: Kenan Arayıcı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: