Elbistan, Kutlu Doğum Haftası'na kilitlendi

Elbistan Müftülüğü 2012 Kutlu Doğum Haftası Platformu, hafta dolayısıyla düzenlenecek organizasyonları belirledi. Tiyatro gösterisinden yarışmalara...

Elbistan Müftülüğü 2012 Kutlu Doğum Haftası Platformu, hafta dolayısıyla düzenlenecek organizasyonları belirledi. Tiyatro gösterisinden yarışmalara kadar bir çok aktivitenin yer aldığı program tablosunda, semazen gösterisi ve konferanslar da yer alıyor.

Elbistan’da temsilciliği bulunan 18 dernek ve vakıf temsilcisi ile Elbistan Belediyesi’nin yer aldığı İlçe Müftüsü Abdussamet Pat başkanlığındaki Kutlu Doğum Haftası Platformu, haftanın dolu dolu geçmesi ve geniş katılımın sağlanması için her türlü ayrıntıyı düşündü. 13 Nisan tarihinde yapılacak olan açılış programı Çarşı Atik Camii'nde yapılacak.

Reklam
Reklam

Kutlu Doğum Haftası kapsamında 'Siyeri Nebi' yarışması yapılacak. 14 Nisan'da Belediye Düğün Salonu'nda ise Dr. Salman Kuzu’nun katılacağı konferans yapılacak. Yine, 15 Nisan tarihinde Pınarbaşı Düğün Salonu'nda saat 20.00’de Doç. Dr. Abdurrahim Ateş’in katılacağı konferans gerçekleştirilecek, 16 Nisan’da din görevlilerin katılımı ile cami programı olacak. 17 Nisan’da ise Prof. Dr. Abdulkadir Ergin’in katıldığı konferans Doğan Kasabası'nda organize edilecek. 18 Nisan tarihinde 'Mus’ap ağlıyor' adlı tiyatro gösterisi sahnelenecek. 19 Nisan da İl Müftüsü Muhammed Gevher, Prof. Dr. Zekeriya Pak, İlçe Müftüsü Abdussamet Pat’ın konuşmacı olarak katılacağı panel yapılacak. 20 Nisan tarihinde semazen gösterisi organize edilecek. Gösterinin yeri kapalı spor salonu, saati ise 19.30 olarak belirlendi.

Bu haftanın en güzel şekilde kutlanabilmesi için uzun süredir toplantılar yaptıklarını ifade eden İlçe Müftüsü Abdussamet Pat, Elbistanlıları bu etkinliklere katılmaya davet etti. Pat, “18 dernek ve vakıf ile belediyemiz, müftülüğümüz bir araya gelip fikir alış verişlerinde bulunduk. Haftanın güzel bir şekilde değerlendirilmesi için herkes fikrini dile getirdi. Olabilirliğini konuştuk. Ortaya bu şekilde bir program çıkarttık. İnanıyorum ki halkımız katılımlarıyla bu programları en iyi şekilde değerlendireceklerdir. Sadece Siyer-i Nebi yarışmasına bile binlerce kişinin katılmak istemesi duyarlılığı ortaya koyuyor. Emek veren herkese şimdiden teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: